Σε επιφυλακή η Αντιπεριφέρεια Reviewed by Momizat on . Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και του νέου κύματος κακοκαιρίας π Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και του νέου κύματος κακοκαιρίας π Rating: 0

Σε επιφυλακή η Αντιπεριφέρεια

Σε επιφυλακή η Αντιπεριφέρεια

Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από την Δευτέρα το Νομό Τρικάλων.

Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά και να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε χωριά και οικισμούς του Νομού.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις όπου και αν χρειάζεται.

Άμεσες ήταν οι παρεμβάσεις στο δρόμο από Γέφυρα Αλεξίου μέχρι Τρία Ποτάμια, από Ματονέρι προς Αμπελοχώρι και από Χαλίκι προς Ανήλιο, που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ακραίων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί. Με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και την παρέμβαση των μηχανημάτων οι ζημιές αποκαταστάθηκαν όπως και η κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία διεξάγεται πλέον με ασφάλεια.

Παρεμβάσεις όμως γίνονται και στα κανάλια πέριξ οικισμών του Νομού, αλλά και στους παραποτάμους του Ανάποδου ποταμού. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές έχουν σημάνει συναγερμό στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, μιας και η στάθμη των νερών έχει ανέβει.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών σε κανάλια και παραποτάμους, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων υπό τις οδηγίες του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη έχουν προχωρήσει στη διάνοιξη καναλιών και παραποτάμων, προκειμένου να υπάρχει συνεχής ροή των νερών της βροχής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο Τοπικό Διαμέρισμα Δενδροχωρίου και τον Οικισμό Ματσουκαίϊκα, όπου η στάθμη των νερών έχει ανέβει επικίνδυνα. Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τοπικού κ. Παπαχρήστο και τον Αντιπρόεδρο κ. Γκατζιό, η Π.Ε. Τρικάλων με τα κατάλληλα έργα και τις παρεμβάσεις που κάνει σε κανάλια και παραποτάμους δεν θα υπάρξουν φερτά υλικά που θα εμποδίζουν τη ροή των νερών με αποτέλεσμα η στάθμη των νερών να μην ανέβει και άλλο και να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε οικισμούς, αλλά και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή