Σε ευρωπαϊκό Πρόγραμμα το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Λετονία Reviewed by Momizat on . Η εναρκτήρια συνάντηση των συμμετεχόντων  στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius  « Αειφόρος ανάπτυξη - Ένα πράσινο μέλλον για την Ευρώπη » πραγματοποιήθηκε από τις 3 Η εναρκτήρια συνάντηση των συμμετεχόντων  στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius  « Αειφόρος ανάπτυξη - Ένα πράσινο μέλλον για την Ευρώπη » πραγματοποιήθηκε από τις 3 Rating: 0

Σε ευρωπαϊκό Πρόγραμμα το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Λετονία

Σε ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων στη Λετονία

Η εναρκτήρια συνάντηση των συμμετεχόντων  στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius  « Αειφόρος ανάπτυξη – Ένα πράσινο μέλλον για την Ευρώπη » πραγματοποιήθηκε από τις 3 Νοεμβρίου 2013 έως 8 του Νοεμβρίου του 2013 στη Ρίγα της Λετονίας,  σε συνεργασία με τους ακόλουθους 7 εταίρους.

1. Η Πορτογαλική αντιπροσωπεία από το σχολείο ” Agrupamento de Escolas Augusto Cabrita ” στο Barreiro

2. Η Τσεχική αντιπροσωπεία από το σχολείο Obchodní Akademie Karviná , στη πόλη  Κάρβινα

3. Η Ελληνική αντιπροσωπεία από το σχολείο ” 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων ” στα Τρίκαλα

4. Η Ρουμάνικη αντιπροσωπεία από το σχολείο Colegiul Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” στη Deva

5. Η Λιθουανική αντιπροσωπεία από το σχολείο Siauliu Jaunimo Mokykla ” στο Šiauliai

6. Η Ισπανική αντιπροσωπεία από το σχολείο Instituto Enseñanza Secundaria Μαρία Pacheco στο Τολέδο

7. Ο διοργανωτής της 1ης συνεδρίασης ήταν το Λετονικό  σχολείο Vakara (mainu) Vidusskola από τη Ρίγα .

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το σχολείο Vakara ( mainu ) Vidusskola , όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης και οι παρουσιάσεις όλων των σχολείων καθώς και οι παρουσιάσεις των οικολογικών ερευνών. Στη συνέχεια , πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, όπου οι καθηγητές και οι μαθητές συζήτησαν για τη μελλοντική πορεία του έργου , καθώς και τις λεπτομέρειες των εργασιών που πρέπει να γίνουν εντός 2 ετών, όση και η διάρκεια του έργου.

Υπήρξαν ξεναγήσεις σε τρία μέρη που συνδέονται με τις εργασίες του προγράμματος. Επισκέφτηκαν ένα καταφύγιο ζώων κοντά στο Riga , όπου χρησιμοποιεί την ανακύκλωση του χαρτιού ( από τα σχολεία της περιοχής ) για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο «Getlini», μία  εταιρεία οικολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης σκουπιδιών με χρήσHAPPY MOMENTSη υψηλής τεχνολογίας. Ολοκληρώθηκε με την τρίτη στον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας Latvenergo Koncerna στο Kegums, όπου αποτελεί τον δεύτερο «πράσινο» σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη, μετά τη Σουηδία και χρησιμοποιεί το νερό του ποταμού Daugava της Λετονίας. Επισκεφτήκαν επίσης το μουσείο της ενέργειας, που διαθέτει η εταιρία.

Με το πέρας των ξεναγήσεων, συνέχισαν οι καθηγητές τις συζητήσεις για τα  οργανωτικά θέματα του συνόλου του έργου, ενώ οι μαθητές δημιούργησαν χειροποίητα αναμνηστικά πάνω σε πέτρες της βαλτικής θάλασσας. Την τελευταία μέρα περιηγηθήκαν  γύρω από την παλιά πόλη της Ρίγας, όπου εμφανίζονται τα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία και γνώρισαν  τον πολιτισμό της πόλης. Την ξενάγηση προετοίμασε και παρουσίασε μαθητής του σχολείου της Λετονίας.

Στην 1η συνάντηση συμμετείχαν οι καθηγήτριες Μπαντέκα Κατερίνα και Παπαποστόλου Βασιλική και θα ακολουθήσει η δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Karvina στην Τσεχική Δημοκρατία από 3 έως 7 Φεβ 2014.

(Από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή