"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Σε ιερά προσκύνηση το σκήνωμα του τέως Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων Κύριλλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

kirillosΣτον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής το σκήνωμα του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων Κύριλλου, ο οποίος εκοιμήθη, το βράδυ του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το σκήνωμα του πρώην Μητροπολίτη συνόδευσε στην Καρδίτσα ο Νυν Μητροπολίτης Τιμόθεος και ο Μητροπολίτης Αυλώνος Χριστόδουλος και την ανέμεναν μπροστά στο κτίριο της Μητροπόλεως ιερείς και πιστοί. Ανάμεσά τους ο βουλευτής κ. Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος, ο δήμαρχος κ. Αλεξάκος και άλλοι αιρετοί. Μπροστά στο κτίριο εψάλλη τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και ακολούθως δημιουργήθηκε πομπή υπό τους πένθιμους ήχους της μπάντας του Δήμου αλλά και των καμπανών των εκκλησιών που σήμαιναν επίσης πένθιμα.Η πομπή μέσω του πεζοδρόμου της Βάλβη έστριψε στον κεντρικό πεζόδρομο και διέσχισε την κεντρική πλατειά σε κλίμα κατάνυξης. Ακολούθως από τον πεζόδρομο Χατζημήτρου έφτιασε στην κεντρική είσοδο του Μητροπολιτικού ναού και το φέρετρο με την σορό του κεκοιμηθέντος πρώην Μητροπολίτου τοποθετήθηκε εντός αυτού όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αύριο (Δευτέρα) που θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία, στις 12 το μεσημέρι. Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία ενώ επικήδειο για τον εκλιπόντα εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αυλώνος Χριστόδουλος. Μετά από απόφαση του Δημάρχου Καρδίτσας Φ. Αλεξάκου και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκου αποφασίσθηκε την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου να μην λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Καρδίτσας καθώς στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Ναο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύρριλο.

Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ο κ. Κύριλλος (κατά κόσμο Χριστάκης) γεννήθηκε το 1938 στις Κολλίνες Αρκαδίας. Χειροτονήθηκε το 1959 Διάκονος και το 1969 Πρεσβύτερος. Έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής σχολής Αθηνών το 1969. Προσέφερε υπηρεσίες στον έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Αν. Αφρική και την Άπω Ανατολή. Το 1998 εξελέγη Μητροπολίτης Κυθήρων και το 2005 Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

PENTAX DIGITAL CAMERA PENTAX DIGITAL CAMERA PENTAX DIGITAL CAMERA

karditsalive.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης