Σε κάποιους δεν αρέσει το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου Reviewed by Momizat on . Τι συμβαίνει στο Μεγαλοχώρι; Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να κάνει το πλήθος των εκδηλώσεών του ο Τοπικός Πολιτισιτκός Σύλλογος; Ενοχλεί το έργο του; Ενοχλεί η προβ Τι συμβαίνει στο Μεγαλοχώρι; Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να κάνει το πλήθος των εκδηλώσεών του ο Τοπικός Πολιτισιτκός Σύλλογος; Ενοχλεί το έργο του; Ενοχλεί η προβ Rating: 0

Σε κάποιους δεν αρέσει το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου

Σε κάποιους δεν αρέσει το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου

Τι συμβαίνει στο Μεγαλοχώρι; Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να κάνει το πλήθος των εκδηλώσεών του ο Τοπικός Πολιτισιτκός Σύλλογος; Ενοχλεί το έργο του; Ενοχλεί η προβολή του χωριού, η τεράστια δράση σε παιδιά, με χορευτικό, θεατρικές ομάδες, κινηματογραφικές προβολές; Οπως ανακοινώνει ο… κανονικός Σύλλογος, κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση, που διαψεύδει ότι θα γίνουν οι εκδηλώσεις την προσεχή Κ. Δευτέρα, που έχουν προγραμματιστεί κανονικά. Προφανώς δεν αρέσει… Και βρήκαν ως τρόπο, να στείλουν ανακοίνωση σε κάποιες ιστοσελίδες, άγνωστο με ποια υπογραφή, στην οποία αναφερόταν ότι λόγω πένθους, δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Σε τέτοιο σημείο έφτασαν λοιπόν; Είναι προφανές, ότι μετά από αυτά, οι εκδηλώσεις της Κ. Δευτέρας θα συγκεντρώσουν πολλούς τρικαλινούς, προς ένδειξη συμπαράστασης.

megalΔιαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου, που είναι σαφής και ξεκάθαρη:

“Με έκπληξη, είδαμε να κυκλοφορεί σε τοπικές ιστοσελίδες ανακοίνωση και ακούσαμε να εκφωνείται από τοπικό ραδιοσταθμό, που αφορά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, την Καθαρά Δευτέρα στο Μεγαλοχώρι. Η ανακοίνωση αυτή, ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις δεν θα γίνουν λόγω πένθους, γεγονός που δεν ισχύει, γιατί οι εκδηλώσεις έχουν ήδη οργανωθεί και θα πραγματοποιηθούν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγαλοχωρίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου, ο οποίος διοργανώνει τις εκδηλώσεις θεωρεί ομόφωνα με την Μεγαλοχωρίτικη κοινωνία ότι το πένθος δεν είναι θεσμός, είναι συναίσθημα, που δεν εξωτερικεύεται, δεν καταδεικνύεται και πολύ περισσότερο δεν ταυτίζεται με τα  παιδιά της ευρύτερης κοινωνίας.

Αναφέρει λοιπόν τα εξής:

1. Κανείς άλλος, άνθρωπος ή ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να τοποθετείται για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων πλην του επίσημου διοργανωτή.

2. Όποιος άνθρωπος ατομικά ή ομάδα, επιδίδεται επανειλημμένα σε διασπορά ανυπόληπτων ειδήσεων, ας είναι υπόλογος στις συνειδήσεις της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

3. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου , στην κεντρική πλατεία  του Μεγαλοχωρίου στις 11.00 π. μ.

4. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου, ζήτησε και πήρε την άδεια για την χρησιμοποίηση του χώρου, από το Τοπικό Συμβούλιο Μεγαλοχωρίου και από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων. Κανείς άλλος δεν υπήρξε διεκδικητής του χώρου ή της ημέρας.

5. Δεν θα σταθούμε καθόλου στην αιτιολογία,  για την δήθεν ματαίωση των εκδηλώσεων, γιατί την θεωρούμε προσποιητή. Ένα τραγικό συμβάν δεν είναι για εκμετάλλευση …

6. Θα αναπαραστήσουμε – χωρίς να αναβιώσουμε – το έθιμο, με κάθε λαμπρότητα προσφέροντας δωρεάν την παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες και χαλβά. Τα χορευτικά μας θα συμμετάσχουν με χορούς ενταγμένους στο πνεύμα των ημερών. Θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα με κλόουν για τα μικρά παιδιά.

Σας περιμένουμε όλους!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή