Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑB Reviewed by Momizat on . Κινητοποιήσεις ξεκινά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. με ομόφωνη απόφασή της. Συγκεκριμένα το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. θα απέχει από επανεξετάσεις , ε Κινητοποιήσεις ξεκινά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. με ομόφωνη απόφασή της. Συγκεκριμένα το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. θα απέχει από επανεξετάσεις , ε Rating: 0

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑB

ekab

Κινητοποιήσεις ξεκινά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. με ομόφωνη απόφασή της. Συγκεκριμένα το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. θα απέχει από επανεξετάσεις , εξιτήρια, διακομιδές. Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά όπως αναφέρει Ο Γ. Γραμματέας του ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, κος Ζαρογιάννης Γεώργιος. Έτσι και στον τ. ΕΚΑΒ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα έχουμε κινητοποιήσεις από τις 5 Μαίου.

«Θα κάνουμε σαν ΕΚΑΒ μόνο αυτά που πρέπει. Θα μεταφέρουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά, για να εξηγήσει ο Γ. Γραμματέας όμως πως «σε κάθε κρίσιμη περίπτωση και σε κάθε επείγον πραγματικά περιστατικό που θα προκύπτει θα επεμβαίνουμε».

Η αποχή του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί στις εξής ημερομηνίες: 5-6-7 Μαΐου και 12-13-14 Μαΐου, ενώ η Ομοσπονδία μιλά και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι του προσωπικού του ΕΚΑΒ να ξεχειλίσει… ήταν όπως αναφέρουν στο σχετικό δελτίο Τύπου τους, το γεγονός πως «μετά την συνάντηση που είχαμε στις 30/3/2015 με τον Αν Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα και επειδή έως τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις τους στις ημερομηνίες που αυτοί ορίσανε για τη Καταβολή των Δεδουλευμένων μας καθώς και για την μη επίλυση των παρακάτω

1) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

2) Προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού ενόψει καλοκαιριού (κάλυψη τουριστικών περιοχών)

3) Ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ

η Π.Ο.Π ΕΚΑΒ ξεκινάει αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ στις 21/4/2015 και απέχουμε από όλα… επανεξετάσεις, εξιτήρια, διακομιδές. Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά!», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία.

Και σε τοπικό επίπεδο τα προβλήματα παραμένουν και οι υποσχέσεις που έλαβαν οι τοπικοί εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ δεν υλοποιήθηκαν παρά τις διαβεβαιώσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Πέραν των καθημερινών προβλημάτων του ΕΚΑΒ στην περιοχή και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν τα πληρώματά του με τα όποια μέσα διαθέτουν (παμπάλαια ασθενοφόρα με συνεχείς βλάβες καθημερινά), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής.

Μάλιστα, τα «μελανά» σημεία της καθημερινότητας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, θα αποτυπωθούν και σε έκθεση έρευνας που διεξήχθη από Πανεπιστήμια στους εργασιακούς χώρους του ΕΚΑΒ με τη μορφή ερωτηματολογίου, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά, τον επόμενο μήνα περίπου. Τα αποτελέσματα της έρευνας-έκθεσης αυτής αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή