Σε κρίσιμη κατάσταση το 3χρονο αγοράκι * Στο προσκήνιο και πάλι η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία Reviewed by Momizat on . Στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Τρίτης, το τρίχρονο αγοράκι που τραυματίστηκε μ Στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Τρίτης, το τρίχρονο αγοράκι που τραυματίστηκε μ Rating: 0

Σε κρίσιμη κατάσταση το 3χρονο αγοράκι * Στο προσκήνιο και πάλι η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία

Σε κρίσιμη κατάσταση το 3χρονο αγοράκι * Στο προσκήνιο και πάλι η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία

Στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Τρίτης, το τρίχρονο αγοράκι που τραυματίστηκε μετά από πτώση στη Λάρισα, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Άγνωστη κρίνεται η πορεία και η εξέλιξη της κατάστασης του παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Πριν διαμετακομιστεί στη Θεσσαλονίκη, το αγοράκι είχε νοσηλευτεί διαδοχικά στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Αστυνομία, το τρίχρονο αγοράκι, αλβανικής καταγωγής, διέφυγε της προσοχής των οικείων του και έπεσε από ανασφάλιστο παράθυρο δευτέρου ορόφου, στο ύψος σκαλοπατιού εσωτερικής σκάλας στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας (κλιμακοστάσιο), στο έδαφος έξω από την πολυκατοικία και συγκεκριμένα μπροστά στην κύρια είσοδο, επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου 37, γύρω στις 8 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο γειτονικό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διασωληνώθηκε και του έγινε αξονική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκαν πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και πνευμονικές θλάσεις.

Στη συνέχεια, το αγοράκι μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική κλινική του εφημερεύοντος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου επαναλήφθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε η αρχική διάγνωση, πριν κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το αγοράκι διακομίστηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες διασωληνωμένο, υπό καταστολή, με διάγνωση της βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης λόγω πτώσης από ύψος 5 μέτρων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιπποκράτειου, ο απεικονιστικός έλεγχος που έγινε στο νοσοκομείο Λάρισας έδειξε πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και στους οφθαλμικούς κόγχους καθώς και πνευμονικές θλάσεις.

«Ο ασθενής, μετά την εισαγωγή στη Μονάδα και μέχρι σήμερα, εμφανίζει ήπια αιμοδυναμική αστάθεια (χρήζει ινότροπης υποστήριξης). Τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη (υπό καταστολή-αναγλησία) αντιβίωση, γαστροπροστασία και αντιοιδηματική αγωγή. Έγινε εκτίμηση από νευροχειρουργούς και τοποθετήθηκε καθετήρας μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης. Σήμερα μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου μας για επανέλεγχο με CT- εγκεφάλου. Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή και είναι άγνωστη η πορεία και η εξέλιξή της», αναφέρει η διοικήτρια του Ιπποκράτειου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

Το συγκεκριμένο περιστατικό, έφερε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο τη συζήτηση σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της Λάρισας, με δεδομένο ότι αντίστοιχες μονάδες υπάρχουν μόνο σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το μείζον ερώτημα που τίθεται πάντως είναι κατά πόσο είναι εφικτή η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, με δεδομένα, τη δυσκολία δημιουργίας της απαραίτητης κτιριακής υποδομής, το κόστους της προμήθειας του υλικού και τεχνολογικού εξοπλισμού και, βέβαια, του εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που συνεπάγεται η υλοποίηση ενός αντίστοιχου έργου.

Τη δυσκολία όλων των παραπάνω, επικυρώνει η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα για να ανοίξουν τέσσερες τουλάχιστον από τις οχτώ κλειστές κλίνες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πάντως, μιλώντας στην «Ε», ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, επεσήμανε ότι θεωρεί εφικτή τη δημιουργία μίας ΜΑΦ (Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας) παίδων στην περιοχή, προκειμένου να καλύπτονται περιστατικά για τα οποία δεν θα κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή τους στις ΜΕΘ Παίδων της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

eleftheria.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή