Σε λίγη ώρα οι Blues Wire στην Κ. Πλατεία Reviewed by Momizat on . ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΝΑΡΞΗ 22:00 ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ B L U E S W I R E Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικό ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΝΑΡΞΗ 22:00 ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ B L U E S W I R E Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικό Rating: 0

Σε λίγη ώρα οι Blues Wire στην Κ. Πλατεία

Σε λίγη ώρα οι Blues Wire στην Κ. Πλατεία
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΕΝΑΡΞΗ 22:00 ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ
B L U E S W I R E

bluesOι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Zάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG.
Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομαστήκαν σε BLUES WIRE.
Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλια, Iταλια, Oυγγαρια, Aυστρια, Σλοβενια κ.α.).
Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ (Μεταξύ άλλων)

John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell/ Dave Kelly/ Angela
Brown/ Larry Garner/ Dick Heckstall Smith/ Al Copley/ Guitar Shorty/ Johnny Mars/
Ann Rabson/ Eddie Burns/ Sherman Robertson / Dr Feelgood

EΓPAΨAN – EIΠAN
Οι Μπλουζ Γουαιρ ειναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη.
Τους αξίζει ν’ ακουστούν από μεγαλύτερα ακροατήρια.
KATIE WEBSTER
Δεν τους λείπει ούτε η αυθεντικότητα ούτε το καλό γούστο.
INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
Η άποψη των Μπλουζ Γουαιρ είναι σίγουρα εφάμιλλη η και καλύτερη απ’ όσες
“λευκές” προχείρως μπορώ να θυμηθώ.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΖΑΖ & JAZZ
Ο Ηλίας Ζάικος είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια της μπλουζ κιθάρας.
Μαζι τους οι THE HAWKS απο την γειτονικη Λάρισα
Οι HAWKS είναι μια ”BLUES ROCK” μπάντα που δημιουργήθηκε από τον Τάσο Τριανταφύλλου και τον Θανάση Λύτρα. Μουσικοί με μεγάλη εμπειρία και οι δυο, κατά καιρούς παίζανε σε διάφορες μπάντες (Τάσος Τριανταφύλλου – Φωνητικά – Κιθάρα) (Θανάσης Λύτρας – Κιθάρα) , και η κοινή πορεία τους μετρά αρκετά χρόνια.

Η μπάντα ”HAWKS” δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και το Μάρτιο του 2012 ξεκίνησε τις πρώτες Live εμφανίσεις στη πόλη της Λάρισας που αποτελεί και την έδρα της. Το καλοκαίρι του 2012 οι ”HAWKS” πραγματοποίησαν αρκετά Live σε Λάρισα, Καρδίτσα καθώς επίσης και σε αρκετά Beach Bar της περιοχής και σε διάφορα φεστιβάλ.

Στις αρχές του 2013 συνεχίζουν τη δράση τους κάνοντας αρκετά Live στη πόλη της Λάρισας και αποκτούν πλέον το δικό τους κοινό. Ο κρυστάλλινος ήχος τους ,τους χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο δυναμικές ”BLUES ROCK” μπάντες της πόλης.

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις ερμηνεύουν διασκευές από γνωστούς καλλιτέχνες όπως Lynyrd Skynyrd, Rory Gallagher, Eric Clapton, JJ Cale, BB King, Gary Moore, Dire Straits, Joe Bonamassa, Alvin Lee κ.α. Επόμενος στόχος τους η δημιουργία δικών τους κομματιών.

Οι HAWKS αποτελούνται από τους:
Τάσο Τριανταφύλλου – Φωνητικά & Κιθάρα
Θανάση Λύτρα – Κιθάρα
Γιώργο Τάση – Μπάσο
Δάντη Κοκκινόπουλο – Τύμπανα

Τέλος αξίζει να αναφερθεί, μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της μπάντας. Το Δεκέμβριο του 2012 οι ”HAWKS” εμφανίζονται στα Τρίκαλα και ανοίγουν τη βραδιά στους ”BLUES WIRE”. Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

http://www.youtube.com/watch?v=jwa08X8Rzbs
http://www.youtube.com/watch?v=L5crn4VBuJ0&feature=related

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή