Σε λίγη ώρα [18.42] ορατός με γυμνό μάτι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός Reviewed by Momizat on . Μια σπάνια ευκαιρία θα έχουν όσοι στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό στην Ελλάδα, την Δευτέρα στις 18.42 ακριβώς. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα είναι ορατός Μια σπάνια ευκαιρία θα έχουν όσοι στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό στην Ελλάδα, την Δευτέρα στις 18.42 ακριβώς. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα είναι ορατός Rating: 0

Σε λίγη ώρα [18.42] ορατός με γυμνό μάτι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Σε λίγη ώρα [18.42] ορατός με γυμνό μάτι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Μια σπάνια ευκαιρία θα έχουν όσοι στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό στην Ελλάδα, την Δευτέρα στις 18.42 ακριβώς.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα είναι ορατός με γυμνό μάτι σε ολόκληρη τη χώρα, με την προϋπόθεση βεβαίως να μην υπάρχει μεγάλη συννεφιά.

Την πληροφορία αυτή έδωσε μέσω twitter ο αστροναύτης Ιγκνάτσιο Μανιάνι.

Μάλιστα, ο αστροναύτης του Δ.Δ.Σ χαιρετά τους Έλληνες από ψηλά στα ελληνικά, στέλνοντας πανέμορφες εικόνες της Ελλάδας από το Διάστημα.

Το ίδιο είχε κάνει ο Μανιάνι και χθες, Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, όταν ο Δ.Σ.Σ περνούσε πάνω από την Κύπρο.

Ο ISS eίναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 319,6 και 346,9 χιλιομέτρων.

Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιστροφές την ημέρα.

Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του βλέπουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου ανά 45 λεπτά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή