"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του βασιλιά Κωνσταντίνου – Οι βασιλικές παρουσίες στην κηδεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (16/1) θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στη Μητρόπολη Αθηνών. Νωρίτερα και συγκεκριμένα 06:00-10:00 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Η απόφαση αυτή έρχεται κατόπιν συνεννόησης οικογένειας – εκκλησίας έτσι ώστε η σορός να παραμείνει για μερικές ώρες στη Μητρόπολη, προκειμένου όποιος θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής. Η κυβέρνηση κοινώς δεν ήθελε ένα τριήμερο προσκύνημα που θα παρέπεμπε σε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Οι βασιλικές παρουσίες που θα παρευρεθούν στην κηδεία
Εν τω μεταξύ, πολλοί είναι οι επίσημοι που θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ χθες (12/1) οι συγγενείς του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν το Τατόι, για την επίβλεψη του χώρου, όπου θα γίνει η ταφή, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προσώρας η εικόνα ότι προτίθεται να δώσουν το παρών οι εξής:

Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος

Μέγας Δούκας Λουξεμβούργου Ερρίκος

Διάδοχος Νορβηγίας Χάακον

Επίτιμος βασιλιάς Ισπανίας Χουάν Κάρλος

Βασιλιάς Σουηδίας Κάρολος

Βασιλιάς και βασίλισσα Ολλανδίας Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και Μάξιμα

Βασίλισσα Δανίας Μαργκρέτε

Επιπλέον, εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστό και το ποιος θα αφιχθεί από τη Μεγάλη Βρετανία. Βάσει πρωτοκόλλου δεν είναι πιθανή η παρουσία του βασιλιά Καρόλου, ωστόσο εκκρεμεί το εάν θα παραστεί ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ (ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του) ή, το πιθανότερο, ο Εδουάρδος, ο μικρότερος γιος της Ελισάβετ.

Πηγή: in.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι οπισθοδρόμηση, αναχρονισμός, πρωτογονισμός και άρα φασισμός η νοσταλγία του θεσμού της Βασιλείας και η προσωπολατρεία.
    Ντροπή και μόνο ντροπή να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν είναι κοινωνοί και υπηρέτες της γνήσιας πραγματικής Δημοκρατίας, ειδικά στην χώρα που την γέννησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης