"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Σε «πόλεμο» με την κυβέρνηση μπαίνουν οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι – 10 μήνες «χόρτασαν» υποσχέσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Eχοντας περάσει 10 μήνες από το καταστροφικό πέρασμα του Daniel, οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι στο νομό Λάρισας και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Αμπελώνα και της Φαλάνης βλέποντας ότι το μόνο που έχουν εισπράξει από την πλευρά του κράτους είναι υποσχέσεις και κοροϊδία, αποφάσισαν να συντονίσουν τον αγώνα τους και να προχωρήσουν σε δυναμικές διαμαρτυρίες μέσα στον Ιούλιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και ξυλαποθήκη
Πιο συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών και εκεί θα αποφασιστεί η ημερομηνία καθόδου στην Αθήνα με κυρίαρχο αίτημα να σταματήσει η σε βάρος τους κοροϊδία από τα συναρμόδια υπουργεία και να ξεκινήσουν επιτέλους οι πληρωμές που δικαιούνται.

Οπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, ακούνε καθημερινά ότι γύρω τους έχει στηθεί ένας χορός αποζημιώσεων και ενισχύσεων οι οποίες δυστυχώς είναι μόνο λόγια, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για το πάγιο κεφάλαιο και για τις ζωοτροφές που έχουν καταστραφεί.

«Εχουμε εξαντληθεί και οικονομικά και ψυχικά. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν έχουμε πλέον την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε ζωοτροφές για τα κοπάδια μας. Πρέπει επιτέλους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταλάβουν ότι αν χάθηκαν 80.000 αιγοπρόβατα στον Daniel, τώρα υπάρχει κίνδυνος να χαθούν 200.000 αιγοπρόβατα λόγω ασιτείας», υποστηρίζει κτηνοτρόφος που έχασε και ζώα και εγκαταστάσεις,ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος τη Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Ζ. Παρλίτσης χαρακτηρίζει μεγάλη κοροϊδία το μέτρο 5.2 που ανακοίνωσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού όπως τονίζει ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 52 ε. € για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και για σταβλικές εγκαταστάσεις.Φαίνεται ότι κάποιοι δεν ξέρουν ούτε απλή αριθμητική.

 

Αυτά τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα πάρουμε δεν φτάνουν πουθενά για πουθενά. Αν υπολογίσει κανείς μόνο τα χρήματα που απαιτούνται για την αντικατάσταση του χαμένου ζωικού κεφαλαίου εύκολα θα καταλάβει ότι απαιτούνται άλλα τουλάχιστον 20-30 εκ. €. Οσο για τις σύγχρονες σταβλικές εγκαταστάσεις που μας υποσχέθηκαν πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα από την πλευρά της κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο κ. Παρλίτσης που καλεί τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα λύσεις πριν οι κτηνοτρόφοι που παλεύουν μόνοι και αβοήθητοι, εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους.

«Οι κτηνοτρόφοι παλεύουν μόνοι τους προσπαθώντας να απομακρύνουν ζωοτροφές από τα πλημμυρισμένα και διαλυμένα ποιμνιοστάσια ή για να κτίσουν κάποιο νέο στάβλο», αλλά δυστυχώς οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι ελάχιστες σημειώνει άλλος κτηνοτρόφος.

Αλήθεια, ακούει κανείς;

paidis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης