Σε πύρινο κλοιό η χώρα, τεράστια καταστροφή Reviewed by Momizat on . Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν οικισμούς στην Αττική. Στη Βαρυμπόμπη και στις Αδάμες έχουν μπει οι φλόγες.  Δεκάδες τα πύρι Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν οικισμούς στην Αττική. Στη Βαρυμπόμπη και στις Αδάμες έχουν μπει οι φλόγες.  Δεκάδες τα πύρι Rating: 0

Σε πύρινο κλοιό η χώρα, τεράστια καταστροφή

Σε πύρινο κλοιό η χώρα, τεράστια καταστροφή

Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν οικισμούς στην Αττική. Στη Βαρυμπόμπη και στις Αδάμες έχουν μπει οι φλόγες.

spitia-fotia-varimpompi-arthro

 Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια. Εστίες σε Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια και Κω, με τις φλόγες να προσεγγίζουν οικισμούς. Αναζωπυρώσεις στην Ρόδο.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές, καθώς αγωνιούν για όσους δεν έχουν απομακρυνθεί και για τις περιουσίες τους.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, όπου από το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά. Ήδη, στη Βαρυμπόμπη και στον οικισμό Αδάμες, που έχουν εκκενωθεί, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής. Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτεινόταν δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ καλύτερη ήταν η  εικόνα στους Θρακομακεδόνες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης και του Ολυμπιακού Χωριού. Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν. 

Σχόλια (1)

  • POLITIS

    Όσοι πιστεύουν ότι θα σώσουν τα μεσογειακά δάση, με εναντίωση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ας το ξανασκεφτούν, καθώς τα ακραία φαινόμενα και οι πυρκαγιές θα αυξάνουν σε συχνότητα τις επόμενες δεκαετίες…

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή