Σε Ράξα και Ρίζωμα ο Β. Μπούτας Reviewed by Momizat on . Συνέχισε τις επισκέψεις-περιοδείες σε περιοχές του νομού Τρικάλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας. Την Τρίτη επισ Συνέχισε τις επισκέψεις-περιοδείες σε περιοχές του νομού Τρικάλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας. Την Τρίτη επισ Rating: 0

Σε Ράξα και Ρίζωμα ο Β. Μπούτας

Σε Ράξα και Ρίζωμα ο Β. Μπούτας

Συνέχισε τις επισκέψεις-περιοδείες σε περιοχές του νομού Τρικάλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας. Την Τρίτη επισκέφτηκε αρχικά τη Ράξα και στη συνέχεια το Ρίζωμα όπου μίλησε σε μαζικές συγκεντρώσεις κατοίκων της περιοχής. Μαζί του βρέθηκαν η Βάσω Μπακάση υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και ο Γιώργος Καΐκης  υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, δείχνοντας ότι οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης δίνουν ενιαία τη μάχη στην περιφέρεια και το δήμο.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, σημείωσε ότι ενόψει των εκλογών ακούμε πολλά για τα κριτήρια της ψήφου. Οι άλλοι υποψήφιοι μασουλάνε μια «καραμέλα» και λένε ότι, τάχα, η πολιτική για την Περιφέρεια δεν συνδέεται, δεν καθορίζεται από την κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Οι άλλοι υποψήφιοι λένε ότι τα κριτήρια πρέπει να είναι τοπικά, περιφερειακά, ότι οι υποψήφιοι πρέπει να μάχονται για το καλό της Περιφέρειας ή του δήμου τους

Είναι μέγα ψεύδος, που το λένε εν γνώσει τους και με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού, τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει περιφερειακή ή τοπική πολιτική χωρίς την πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική της ΕΕ. Πώς η πολιτική και η στρατηγική της ΕΕ επηρεάζουν την Περιφέρεια.

Η πολιτική τηlsς ΕΕ περνάει σαν ένα κόκκινο νήμα από την Κομισιόν μέχρι τη Σχολική Επιτροπή στο τελευταίο χωριό της Επικράτειας, που καλείται ν’ αποφασίσει αν το σχολείο θα έχει πετρέλαιο και θέρμανση, αν θα πληρώνουν τα παιδιά για το ηλεκτρικό κ.λπ., γιατί μειώθηκαν οι επιχορηγήσεις στους δήμους. Τη «δουλειά» δεν έρχεται να την κάνει ούτε ο Μπαρόζο, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Τσίπρας. Έχουν φτιάξει τον «Καλλικράτη», έχουν φτιάξει το μηχανισμό και σαν ένα κόκκινο νήμα περνάει αυτή η πολιτική από πάνω μέχρι κάτω, σε όλα τα επίπεδα.

Πριν από 6 χρόνια, που μπήκαμε στην κρίση, είχαμε τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, τώρα άλλαξαν το όνομα για να μπερδέψουν τον κόσμο και τα είπαν ΕΣΠΑ. Αλλά, είτε με ΚΠΣ, είτε με ΕΣΠΑ, η χρηματοδότηση είναι στην ίδια κατεύθυνση της συσσώρευσης του πλούτου σε λίγα χέρια, που προκάλεσε την κρίση. Κι έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, ξεκλήρισμα των αγροτών, κλείσιμο των μαγαζιών, υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας. Στη Θεσσαλία εκατοντάδες σχολεία, να μην πω χιλιάδες, κλείσανε, γέμισαν κουφάρια τα χωριά, οι εκπαιδευτικοί χάνουν τη δουλειά τους.

Αυτή η κεντρική πολιτική περνάει από τα κυβερνητικά υπουργεία, αλλά και από την Περιφέρεια και από τους δήμους.

Μπροστά στις εκλογές ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί – έχει εμπειρία – και να ψηφίσει. Πρέπει να ενισχύσει τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζονται από το ΚΚΕ, γιατί έτσι ενισχύει και το κίνημα, ενισχύει και τις δυνάμεις εκπροσώπησής του στην Τοπική Διοίκηση, στην Περιφέρεια και τους δήμους.

Καταλήγοντας στις ομιλίες τους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν το λαό να σκεφτεί αν υπήρξε άλλη πραγματική αντιπολίτευση υπέρ του λαού εκτός από το ΚΚΕ και τους συνδυασμούς που στηρίζει, μέχρι σήμερα; Εμείς, όπου σταθήκαμε, αντιπολιτευτήκαμε αυτή την πολιτική, από τη Βουλή, από την Ευρωβουλή, από τις Περιφέρειες, από τους δήμους.

Και την περιφερειακή αρχή και δημοτική αρχή να πάρουμε, πάλι θα κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε αυτήν την πολιτική, θα κάνουμε αντιπολίτευση στην ΕΕ., σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αφήστε το σχόλιο σας