"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σε ρυθμούς εκλογών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου άρχισαν να στέλνονται από χθες, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, μετά και την επικύρωση τους από τον Άρειο Πάγο, δεδομένου ότι απομένουν μόλις οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
Από το πρωί στους διαδρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων άρχισε να καταφθάνει το εκλογικό υλικό με τους αρμόδιους υπαλλήλους να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά.
Τα ψηφοδέλτια θα τοποθετηθούν στους εκλογικούς σάκους για να μεταφερθούν στα 312 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργούν στο ν. Τρικάλων, προκειμένου οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η διάθεση των εκλογικών σάκων θα ξεκινήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και την επόμενη Πέμπτη, διότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα κληρωθούν από τον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή τους στις εκλογές θα πρέπει παραλάβουν το υλικό ένα διήμερο προ των εκλογών.
Να σημειωθεί ότι από προχθές, οι υπάλληλοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων ξεκίνησαν να κοινοποιούν τα σχετικά ειδοποιητήρια σε όσους κληρώθηκαν ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Η όλη διαδικασία προσκόμισης των ειδοποιητηρίων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως και την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου.
Για τις εφορευτικές επιτροπές έχουν κληρωθεί και αναπληρωματικά μέλη τα οποία οφείλουν να παρουσιαστούν σε περίπτωση απουσίας των τακτικών μελών.
Για ακόμα μια φορά και σε τοπικό επίπεδο δεν απουσιάζει ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο μη παρουσίας μη παρουσίας, όσων έχουν κληρωθεί να συγκροτήσουν τις εφορευτικές επιτροπές, στα εκλογικά τμήματα, καθώς και στο παρελθόν δεν έλειψαν περιστατικά που μη προσέλευσης.
Καταλήγοντας να σημειωθεί ότι σε αυτές τις εκλογές θα λειτουργήσουν στο ν. Τρικάλων 312 εκλογικά τμήματα (311 + το ένα τμήμα των φυλακών), ενώ οι εγγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται σε 148. 680. Επίσης, θα λειτουργήσει ένα εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, ενώ οκτώ εκλογικά τμήματα για τους Τρικαλινούς σε άλλους Νομούς.

psifodeltia (2)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης