Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά των Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να διασφαλίσει την ομαλή κίνηση της αγοράς έχει ήδη συγκροτήσει μικτά κλιμάκια ελέγχου των καταστημάτων και εν γένει της αγο Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να διασφαλίσει την ομαλή κίνηση της αγοράς έχει ήδη συγκροτήσει μικτά κλιμάκια ελέγχου των καταστημάτων και εν γένει της αγο Rating: 0

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά των Τρικάλων

agora

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να διασφαλίσει την ομαλή κίνηση της αγοράς έχει ήδη συγκροτήσει μικτά κλιμάκια ελέγχου των καταστημάτων και εν γένει της αγοράς εντός των ορίων της και τους έχει εντατικοποιήσει, μετά μάλιστα και τις κατευθύνσεις που έχει δώσει προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Έργο των κλιμακίων είναι η παρακολούθηση, η διαπίστωση και ο έλεγχος της σωστής, της νόμιμης και της ασφάλειας των διακινούμενων προϊόντων. Τα κλιμάκια αποτελούνται από γεωπόνους και κτηνιάτρους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, από επόπτες υγείας και ιατρό της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και από στελέχη του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης.

mixalakis

«Ενόψει των εορτών τα μικτά κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους και αυτές τις ημέρες εντατικοποιούνται, προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα. Παράλληλα σκοπός μας είναι να πατάξουμε και τα όποια φαινόμενα αισχροκέρδειας παρουσιαστούν. Καθήκον μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και να προστατέψουμε το καταναλωτικό κοινό, είναι να προβούμε σε ελέγχους αναφορικά με την τήρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της αγοράς», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Οι έλεγχοι εστιάζονται κυρίως στην ποιότητα των προϊόντων, αλλά και στην πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας και ειδικότερα οι επιτηδευματίες ελέγχονται στην ανάρτηση των πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις, την επισήμανση των τροφίμων, την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων, την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων και την ελλιπή στάθμιση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή