Σε όλη τη χώρα (και στα Τρίκαλα) έρευνα για τυχόν μη νόμιμες αποδόσεις κονδυλίων της ΕΕ Reviewed by Momizat on . Κάθε φορά που «σκάει» ένα μεγάλο θέμα και επιλαμβάνεται ο Αρειος Πάγος, η διαδικασία είναι συνήθης: παραγγέλλεται έρευνα διά των Εισαγγελέων Εφετών όλης της χώρ Κάθε φορά που «σκάει» ένα μεγάλο θέμα και επιλαμβάνεται ο Αρειος Πάγος, η διαδικασία είναι συνήθης: παραγγέλλεται έρευνα διά των Εισαγγελέων Εφετών όλης της χώρ Rating: 0

Σε όλη τη χώρα (και στα Τρίκαλα) έρευνα για τυχόν μη νόμιμες αποδόσεις κονδυλίων της ΕΕ

Σε όλη τη χώρα (και στα Τρίκαλα) έρευνα για τυχόν μη νόμιμες αποδόσεις κονδυλίων της ΕΕ

Κάθε φορά που «σκάει» ένα μεγάλο θέμα και επιλαμβάνεται ο Αρειος Πάγος, η διαδικασία είναι συνήθης: παραγγέλλεται έρευνα διά των Εισαγγελέων Εφετών όλης της χώρας, οι οποίοι διαβιβάζουν τα σχετικά έγγραφα στα δικαστήρια των περιοχών αρμοδιοτήτων τους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των κοινοτικών κονδυλίων για επιδοτήσεις για αποπεράτωση ή κατασκευή ακινήτων από πόρους του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα αθηναϊκά ΜΜΕ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας να διενεργήσουν έρευνα για το αν έχουν δοθεί κονδύλια επιδοτήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ για την αποπεράτωση ή κατασκευή ακινήτων χωρίς να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα κοινοτικά κονδύλια διατέθηκαν για άλλους σκοπούς να ερευνηθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της απάτης ή άλλο αδίκημα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ή της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα κοινοτικά κονδύλια διατέθηκαν για άλλους σκοπούς, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απάτης ή άλλο αδίκημα σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φυσικά, αυτή η έρευνα θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, αφού θα πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δικαιολογητικά, τιμολόγια, αποδείξεις, αποφάσεις, αλλά και η ύπαρξη των δράσεων στις οποίες κατευθύνθηκαν τα χρήματα. Αυτό που δεν είναι σαφές, είναι το αν η έρευνα περιοριστεί στο ΕΣΠΑ ή επεκταθεί και στα ΚΠΣ, δηλαδή ασχοληθεί με το Λίντερ 1 ή με άλλα προγράμματα που χρηματοδοτούνταν από παλιότερες δράσεις της ΕΕ.

Η εντολή δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την κατασκευή κατοικίας συγγενικών προσώπων του Μιχάλη Λιάπη και του Πάνου Καμμένου.

Την ίδια ώρα, ο οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Ευρυτανίας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα της επιδότησης της οικογένειας του Μιχάλη Λιάπη

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή