Σημαντική δομή για κακοποιημένες γυναίκες στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Μια εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική δομή αποκτά από την Παρασκευή ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης  Γυναικών  Θυμάτων Βία Μια εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική δομή αποκτά από την Παρασκευή ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης  Γυναικών  Θυμάτων Βία Rating: 0

Σημαντική δομή για κακοποιημένες γυναίκες στα Τρίκαλα

Σημαντική δομή για κακοποιημένες γυναίκες στα Τρίκαλα

Μια εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική δομή αποκτά από την Παρασκευή ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης  Γυναικών  Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, το οποίο θα στεγάζεται στον χώρο του κτιριακού συγκροτήματος του Ε’ ΚΑΠΗ (Θεοδοσοπούλου 18 & Θερμοπυλών – έναντι ΔΕΗ)

Τα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουντην Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18.00 μ.μ., παρουσία του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και της Γενικής Γραμματέως των Φύλλων  του Υπουργείου Εσωτερικών, κας Βάσως Κόλλια.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων, στελεχώνεται από: Κοινωνικό λειτουργό, Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο και Νομικό.

Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες  σε γυναίκες που υφίστανται βία (σωματική, ψυχολογική  συναισθηματική ,λεκτική, οικονομική σεξουαλική παρενόχληση βιασμό ή απόπειρα βιασμού εμπορία και διακίνηση [trafficking],κ.α.), όπως:

– Ψυχοκοινωνική στήριξη, (εξειδικευμένη συμβουλευτική των γυναικών θυμάτων).

– υπηρεσίες ένταξης στην αγορά εργασίας ,που θα γίνουν σε συνεργασία με άλλους φορείς της πολιτείας (π.χ. ΟΑΕΔ, Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση, Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων κλπ.)

– Υπηρεσίες νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης για δικαιώματα των θυμάτων, τη σχετική νομοθεσία, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή καταγγελίας, μήνυσης κλπ., συμβουλευτική και πληροφόρηση των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και αντιμετώπιση του προβλήματος.

– Παραπομπή ή συνοδεία των ωφελούμενων γυναικών, όποτε αυτό απαιτείται, σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ,στο δικαστήριο, νοσοκομείο, σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, σε φορείς κοινωνικής πολιτικής, σε φορείς απασχόλησης, σε φορείς φύλαξης και υποστήριξης παιδιών κλπ.

– Ενημέρωση για προνοιακά ή άλλα επιδόματα

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή