Σημαντική εκδήλωση στο ΣΔΕ φυλακών Τρικάλων για τον εκφοβισμό Reviewed by Momizat on . Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση έγινε σήμερα στο 2ο Σχολείο Δέυτερης Ευκαιρίας Τρικάλων (Φυλακών) με θέμα « εκφοβισμός - συνομωσία σιωπής»  με συμμετοχή μα Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση έγινε σήμερα στο 2ο Σχολείο Δέυτερης Ευκαιρίας Τρικάλων (Φυλακών) με θέμα « εκφοβισμός - συνομωσία σιωπής»  με συμμετοχή μα Rating: 0

Σημαντική εκδήλωση στο ΣΔΕ φυλακών Τρικάλων για τον εκφοβισμό

Σημαντική εκδήλωση στο ΣΔΕ φυλακών Τρικάλων για τον εκφοβισμό

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση έγινε σήμερα στο 2ο Σχολείο Δέυτερης Ευκαιρίας Τρικάλων (Φυλακών) με θέμα « εκφοβισμός – συνομωσία σιωπής»  με συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, σωφρονιστικού προσωπικού καθώς και του αν. Διευθυντή της Φυλακής.

Ο εισηγητής κ. Βασίλης Μανουλάκας, ψυχολόγος, ανέπτυξε το θέμα με απλότητα και σαφήνεια  αναλύοντας το ρόλο και τις στάσεις  του θύματος, του θύτη, των παρατηρητών καθώς και την επίδραση σε όλα αυτά του οικογενειακού περιβάλλοντος.

sdeΙδιαίτερη έμφαση δόθηκε για τον εκφοβισμό στα σχολεία και τις φυλακές, με παράλληλη προβολή σχετικών βίντεο που έκαναν μαθητές Ελληνικού Λυκείου.

Η συζήτηση που ακολούθησε , ήταν εντυπωσιακή τόσο από τη συμμετοχή όσο και από το επίπεδο των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων , αρκετές από τις οποίες προέρχονταν από προσωπικά τους βιώματα.

Στην όλη διαδικασία σημαντική ήταν η συμβολή της Συμβούλου Ψυχολόγου του Σχολείου κ. Γεωργίας Κούτρα, με πρωτοβουλία της οποίας διοργανώθηκε η εκδήλωση.

 

Εφη Χατζημάνου

Διευθύντρια 2ου ΣΔΕ Τρικάλων

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή