Σημειολογικό τρίπτυχο από τον Μάκη Δασκάλου Reviewed by Momizat on . Τι θα λέγατε αν στον χώρο μεταξύ της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου και του τζαμιού τοποθετούσαμε τους διάσπαρτους αρχαιοελληνικούς κίονες που είναι πεταμένοι σ Τι θα λέγατε αν στον χώρο μεταξύ της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου και του τζαμιού τοποθετούσαμε τους διάσπαρτους αρχαιοελληνικούς κίονες που είναι πεταμένοι σ Rating: 0

Σημειολογικό τρίπτυχο από τον Μάκη Δασκάλου

Σημειολογικό τρίπτυχο από τον Μάκη Δασκάλου

Τι θα λέγατε αν στον χώρο μεταξύ της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου και του τζαμιού τοποθετούσαμε τους διάσπαρτους αρχαιοελληνικούς κίονες που είναι πεταμένοι στον πέριξ περιβάλλοντα χώρο. Θα είχαμε ένα ωραίο σημειολογικό τρίπτυχο.

 daskalou makis

(εικονική φωτογραφική απόδοση Θωμάς Δασκάλου)

Σχόλια (4)

 • Πορφύριος

  Πάλι καλά που δεν πρότεινε ο αρχαιολαγνος Αρχιτέκτων – Μηχανικός να γκρεμισουμε την εκκλησία γιατί έχει χτιστεί πάνω σε αρχαίο ιερό! Πήρε φόρα με τις ξεναγησεις και εξελίσσεται σε ισχυρό παράγοντα των οπαδών της πατρωας θρησκείας .Πάντως έχει ενδιαφέρον να δούμε που το πάει.

  Απάντηση
 • ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

  Για να απαντήσω στον υπογράφοντα ως «Πορφύριο». Απορώ γιατί ενοχλείται και διακατέχεται από αλλεργικό σύμπτωμα, από τις αναφορές μου στην αρχαία Ελληνική ιστορία; Ντρέπεται για το ιστορικό παρελθόν του; Αλλά αν κρίνω από το ψευδώνυμο του, «Πορφύριος», σίγουρα ανήκει στην κατηγορία των μεσαιωνικών εκείνων κατάλοιπων που θεωρούν μίασμα και βεβήλωση κάθε τι το Αρχαιοελληνικό, ζεί με τις προφητολογίες και παντού βλέπει συνωμοσίολογίες. Να τον πληροφορήσω ότι δεν έχω καμία φιλοδοξία ή άλλη προσδοκία από την ενασχόλησή μου με τα ιστορικά. Εκτός του ότι τα ενδιαφέροντα αυτά εμπεριέχονται στο επιστημονικό μου γνωστικό πεδίο, θεωρώ υποχρέωσή μου, οι ιστορικές αυτές μνήμες να γίνουν ευρύτερα γνωστές. Για όσους το επιθυμούν βεβαίως. Και να προσθέσω και ένα τελευταίο. Ένας συνειδητός πολίτης, εκφράζει την γνώμη του πάντα επώνυμα και όχι καλυπτόμενος πίσω από ψευδώνυμα. Η γνώμη του τότε δεν έχει καμία αξία.

  Απάντηση
 • Πορφύριος

  Αγαπητέ αδελφε Θωμά !
  Χρησιμοποιω το όνομα Πορφύριος διότι είμαστε γνωστοί και αυτά που σου εκφραζω δημόσια δεν έχω την άνεση να σου τα πω face to face!
  Θα ήθελα να ερθεις στο δρόμο του Χριστού και της Παναγίας και θα σε προσκαλεσω σύντομα σε μια αγρυπνια του Μητροπολίτη μας.

  Απάντηση
 • ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

  Σέβομαι την ιδιότητά σας και τους λόγους που σας κωλύουν να δημοσιοποιήσετε το όνομά σας. Και επειδή έχετε λανθασμένες εντυπώσεις και συνειρμούς, θα σας πρότεινα, αφού είμαστε τόσο γνωστοί όπως λέτε, αντί να σχολιάζετε διαδικτυακά χρησιμοποιώντας άστοχους χαρακτηρισμούς μπορείτε να με πάρετε ένα τηλέφωνο για να συναντηθούμε. Αλλά θα ήθελα να ξέρω τούτο. Τόσο πολύ ταραχτήκατε από μία ξενάγηση που είχε ως θέμα την αρχαία ιστορία του τόπου μας και αμέσως είδατε αναβίωση της ειδωλολατρίας; Δηλαδή αυτή η π.Χ. πλουσιότατη ιστορική περίοδος του ελληνισμού δεν είναι δική μας; Δεν είμαστε οι φυσικοί κληρονόμοι αυτής της ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρέπει να την διαγράψουμε και να την απεμπολήσουμε ως προχριστιανικό μίασμα και βδέλυγμα. Αναμένω.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή