Σιγανοψιχάλισμα …. Reviewed by Momizat on . Κι εκείνος ο μαγικός όρος "σεισάχθεια" ξεχάσθηκε ή καλύτερα πήρε μια θέση ανάμεσα στα άχρηστα του καλαθιού. Φαντάσου, οι κλασσικοί βρήκαν τη λύση επί Σόλωνος κι Κι εκείνος ο μαγικός όρος "σεισάχθεια" ξεχάσθηκε ή καλύτερα πήρε μια θέση ανάμεσα στα άχρηστα του καλαθιού. Φαντάσου, οι κλασσικοί βρήκαν τη λύση επί Σόλωνος κι Rating: 0

Σιγανοψιχάλισμα ….

Kourso
Κι εκείνος ο μαγικός όρος “σεισάχθεια” ξεχάσθηκε ή καλύτερα πήρε μια θέση ανάμεσα στα άχρηστα του καλαθιού. Φαντάσου, οι κλασσικοί βρήκαν τη λύση επί Σόλωνος κι εμείς ακόμη συζητάμε αν ο Λαφαζάνης είναι περισσότερο αριστερός από τον…Σταθάκη.

Στο μεταξύ, Τα “σάπια υλικά” του παρελθόντος εξακολουθούν να περιφέρονται στα κανάλια. Άδωνις και Βορίδης δύο εκπρόσωποι της μισαλλοδοξίας και κρυπτοφασίστες, εκλεκτοί του “Μεγάλου καναλιού” στάζουν χολή για το “τώρα” ενώ ποιούν την νήσσαν για το “χθες”. Το δικό τους “χθες” που όμοιό του, σε γκάφες και προσβολές στο πρόσωπο της πατρίδας, δεν υπήρχε.

Όμως ξέρουν οι παμπόνηροι θεομπαίχτες. Ξέρουν πως η μνήμη του Έλληνα και δη του θυμωμένου είναι κοντή. Σε αυτό ακριβώς ποντάρουν “Αδώνιδες και Βορίδηδες” μόνο που ως τώρα κάτι τέτοιο δεν εκδηλώνεται και αυτό τους τρελαίνει.

Η ελπίδα μπορεί να έχασε τον δρόμο αλλά ο κόσμος είναι ακόμη εκεί, στο νοερό σημείο, πιστός στο ραντεβού που έδωσε τον χειμώνα. Περιμένει…όπως ο ήρωας του Λαϊκού τραγουδιού στο “σιγανοψιχάλισμα” του Πάνου Γαβαλά: “…που να είσαι χάθηκες να με σκάσεις βάλθηκες…με χτυπούν στο πρόσωπο, σιγανοψιχάλες…”
Kourso

Αφήστε το σχόλιο σας