"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποιος ωφελείται;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε κάθε έγκλημα, σε κάθε «γρηγοράδα», ακόμη και σε κάθε πολιτικό σκάνδαλο, η πρώτη ερώτηση που πρέπει να τίθεται είναι Cui prodest; Cui bono;

Δηλαδή στα καθ’ ημάς: Ποιος ωφελείται;

Έτσι και στο σκάνδαλο μεγατόνων που έσκασε ντάλα καλοκαίρι σαν χειροβομβίδα στα χέρια του σμιλεμένου, αυτό θα πρέπει να είναι το κύριο ερώτημα.

Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό έγκλημα, αφού ως πολιτικό σκάνδαλο με εμπλεκόμενες μυστικές υπηρεσίες, θεσμικούς παράγοντες κλπ, οι παράμετροι είναι πολλές (και δύσοσμες).

Έτσι, όσο κι αν η απάντηση στην αρχή μοιάζει απλή, εν τούτοις δεν είναι. Κάθε άλλο.

Ποιος ή ποιοι όμως ωφελούνται πραγματικά;

Κατ’ αρχήν ο παρακολουθούμενος Ανδρουλάκης.

Ο οποίος ξαφνικά αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Κι από κει που οι νεοδημοκράτες τον είχαν (νόμιζαν) του χεριού τους, ως έναν «βλάχο», που απλά έτυχε να ηγείται ενός κόμματος σκιά του άλλοτε εαυτού του, ξαφνικά σπεύδουν κάθιδροι να λογοδοτήσουν στο γιατί τον έβαλαν στο στόχαστρό τους.

Είναι τόσο σημαντικός αντίπαλος;

Είναι κατάσκοπος;

Είναι τρομοκράτης;

Είναι ο διάδοχος του… Γιωτόπουλου;

Είναι όργανο του Πεκίνου;

Τι στο καλό είναι;

Κι εκεί είναι που στραβομπουρδουκλώθηκαν, άρχισαν τα ψέματα και τις παπάντζες, και μέχρι να βρουν τον βηματισμό τους, το επίσημο αφήγημα δηλαδή, θυσίασαν δυο Ιφιγένειες, η μία εκ των οποίων όχι μόνο στενή συνεργάτις του πρωθυπουργού, αλλά και ανίψι…

Άρα, εκ πρώτης όψεως ο Ανδρουλάκης μοιάζει κερδισμένος, συσπειρώνοντας τους Πασόκους, και ξεκινώντας έναν «ανένδοτο» αγώνα ενάντια στην υπεροψία και αλαζονεία των δήθεν αρίστων του Μαξίμου.

Μια παρακολούθηση δηλαδή, που αν δεν είχε γίνει, θα έπρεπε να εφευρεθεί για να… ξαναξυπνήσει το Πασόκ.

Το οποίο επίσης βγαίνει κερδισμένο, να τα λέμε αυτά, και μην εκπλαγείτε αν δείτε και κάποιους άλλοτε μεγαλόσχημους Πασόκους να σπεύδουν να επιστρέψουν στη στρούγκα την οποία άνανδρα είχαν εγκαταλείψει για χάρη του «ριζοσπαστικού» χα χα Σύριζα (δηλαδή για την καρέκλα).

Ήδη οι απλοί Πασόκοι πήραν τα πάνω τους και γεμίζουν το φέσιμπουκ με αγωνιστικές αναρτήσεις!

Αν επιστρέψει κι ο Κουλούρης…  ποιος μας πιάνει!

Ένας άλλος ξεχασμένος και απαξιωμένος που βγαίνει κερδισμένος απ’ όλον αυτόν τον τζερτζελέ είναι και ο Αλέξης!

Ναι… διότι βρήκε ευκαιρία, κι από κει που δεν τον θυμόταν κανείς πλην των φανατικών χειροκροτητών του ανέμελου, που για ό,τι αρνητικό συμβαίνει εκείνος φταίει, άσχετα αν 3 χρόνια τώρα είναι στα γόνατα, επανεμφανίσθη με αρχηγικό ύφος, και καβάλησε ξανά το λευκό άτι της «στιβαρής και υπεύθυνης» αντιπολίτευσης, ξιφουλκώντας κατά του «μητσοτακισμού», που χρησιμοποιεί τις κρατικές υπΕρεσίες για κομματικά οφέλη.

Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν τον ακούσετε να δηλώνει με στόμφο πως αν εκλεγεί, θα καταργήσει τον «μητσοτακισμό» με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου… Τον έχω ικανό.

Και όσο περισσότερο τρομάζει από την ξαφνική ανάδειξη του Ανδρουλάκη σε πρωταρχικό παράγοντα, τόσο περισσότερο θα υψώνει το λάβαρο της αντίστασης, νεκραναστημένος και έτοιμος να μας ξανακυβερνήσει (βοήθειά μας…).

Πάμε παρακάτω. Ποιος άλλος ωφελείται από τις μιαρές αυτές εξελίξεις;

Σίγουρα τα έμμισθα παπαγαλάκια του Μαξίμου, που τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα σόσιαλ μύδια, κήρυξαν και αυτά τον δικό τους ανένδοτο αγώνα, προσπαθώντας ασμένως να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και να προλάβουν πριν από τους άλλους να γλείψουν τον Κυριάκο, που μέχρι και Μωυσή… μέχρι και μονομάχο τον αποκαλούν,  μπας και διευρυνθεί η λίστα Πέτσα, ή έστω διοριστούν κι αυτοί πουθενά ως μετακλητοί.

Άρα όλα καλά, σε δουλειά να βρισκόμαστε και να δικαιολογούμε τον μισθό μας.

Παράλληλα βέβαια ωφελείται και ο ίδιος ο Πέτσας, που αυτά τα 3 χρόνια δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παράταξη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πλην όμως εκτιμώμενος τα μάλα από εκείνους που ξέρουν, ως πυλώνας της ΝΔ.

Όχι σαν τον Κουμουτσάκο, που ακόμη καταγράφει τις ΜΚΟ… και δεν τον θυμάται ούτε ο καφετζής του Μαξίμου.

Ποιοι άλλοι ωφελούνται; Τα διάφορα «ηχεία του Μαξίμου», όπως κατήγγειλε ο Μπογδάνος (ωφελημένος πολιτικά και αυτός), τα οποία βρήκαν ευκαιρία να στηρίξουν τον «άμεμπτο γόνο» τώρα στα δύσκολα, έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης λόγω εκλογικού νόμου να μπορέσουν να τσιμπήσουν καμιά υπουργική καρέκλα μπας και βγουν τα έξοδα…

Μόνο που οι εκλογές μάλλον θα αργήσουν, οπότε η ανιδιοτελής αυτή συμπεριφορά τους πιθανώς θα ξεχαστεί μέχρι τότε, μιας και θα έχει μεσολαβήσει ένας χειμώνας τέτοιος που ούτε στην κατοχή δεν είδαμε.

Και μιας και είπα κατοχή, θυμήθηκα έναν μεγαλόσχημο Συριζαίο, που είπε προχθές και το περίφημο «ούτε η χούντα δεν παρακολουθούσε τα κινητά μας», θυμίζοντας τον αρχηγό του, που τότε στα μαύρα χρόνια των σαμαροβενιζέλων είχε καταγγείλει καταχειροκροτούμενος από τους ζαλισμένους οπαδούς του πως «ούτε οι ναζί δεν τόλμησαν να κλείσουν την ΕΡΤ στη κατοχή»…

Τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω.

Ποιοι άλλοι ωφελούνται;

Σίγουρα οι εν δυνάμει δελφίνοι εντός της ΝΔ, που αποστασιοποιούνται από το επίσημο ή μη αφήγημα, αν κατάλαβα καλά, τηρώντας σοβαρή και νηφάλια θέση, αρνούμενοι να πέσουν στον βούρκο της πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης, έτσι ώστε αν γίνει η στραβή και φαγωθεί ο γόνος, τότε να μπουν μπροστά και να αναλάβουν το πηδάλιο του κόμματος.

Ήδη ακούγεται δειλά δειλά το όνομα γόνου υπουργού, που αν και δεν φαίνεται να «στροφάρει», έχει όλα τα εχέγγυα για να αναλάβει ως νέος Εθνάρχης… μπρρρρ……

Ωφελημένοι (δικαιωμένοι) βγαίνουν και οι δυο πρώην νεοδημοκράτες πρωθυπουργοί, που ό,τι κι αν τους προσάψει κάποιος, εν τούτοις ποτέ ΔΕΝ έφτασαν στο χαμηλότερο αυτό σκαλοπάτι πολιτικής απρέπειας και κατάντιας, να παρακολουθούν μέσω ΕΥΠ τους πολιτικούς τους αντιπάλους για να έχουν το πλεονέκτημα και το πάνω χέρι.

Αυτά τα έκανε η χούντα με την ΚΥΠ, ο «λαοπλάνος» Ανδρέας με τον Τόμπρα, ο «εφιάλτης» με τον Μαυρίκη, ο Νίξον, ο Χούβερ, η ΣΤΑΖΙ, η ΚαΓκεΜπε, κ.ο.κ.

Δικαιωμένοι βγαίνουν παράλληλα κι όλοι εκείνοι, νεοδημοκράτες και μη,  που εδώ και καιρό προειδοποιούσαν πως «Μητσοτάκη θέλατε, πάρτε να ‘χετε»… κι έχουν ένα δίκιο.

Βέβαια, όσο παράλογο κι αν ακούγεται, ο πιο ωφελημένος όλων μοιάζει να είναι ο… πρωθυπουργός.

Που χάρη στη συγκυρία των «μπάνιων του λαού», και στην απουσία σε διακοπές όλων εκείνων των «αναλυτών» influencers, με τα κανάλια να δουλεύουν σε slow motion, και με τριτοκλασάτους ρεπόρτερς και παρουσιαστές να ασχολούνται με τους τουρίστες στα λιμάνια και τους κ@λους στις παραλίες,  βρήκε την ευκαιρία να αναδειχθεί σε σοβαρό ηγέτη, αναλαμβάνοντας με ένα «συγγνώμη, δεν ήξερα» την ευθύνη, και καρατομώντας 2-3 αναλώσιμους, υποσχόμενος παράλληλα σοβαρές μεταρρυθμίσεις, αλλά και διαφάνεια!!!!!! στις μυστικές υπηρεσίες.

Που ξέρουμε; Μπορεί να ανακοινώσει και καμιά πλατφόρμα που να μας λέει αν μας παρακολουθεί η ΕΥΠ ή όχι… τον έχω ικανό.

Λέγοντας επίσης πως ναι μεν η «επισύνδεση» ήταν νόμιμη, αλλά αν το ήξερε δεν θα την επέτρεπε… δηλαδή θα παρανομούσε;

Άβυσσος η ψυχή ενός Μητσοτάκη. Το λέγανε και οι παλιοί…

Όπως και να ‘χει, ως γεννημένος μέσα στη λοβιτούρα, και εκπαιδευθείς παιδιόθεν από τον καλύτερο σε αυτά, μοιάζει να το ελέγχει το παιχνίδι, αλλιώς θα έπρεπε ήδη να είναι παρελθόν.

Και με τον μελανιασμένο λαό, όσοι δηλαδή πήραν χαμπάρι τι παίζει, να αισθάνεται περήφανος που έχουμε αυτόν τον σοβαρό αγγλομαθή στο τιμόνι, και όχι τους κλεφτοκοτάδες που είχαμε πριν, ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες, ή όπως είχε πει κάποτε, νομίζω το ’92, σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ μια ξεδοντιασμένη συμπαθής γιαγιάκα σε ορεινό χωριό της Γορτυνίας «μας έσουσεν η θεός πιδάκι μ’ κι έφερε την Μητσοτάκην, φουτιά να τουν κάψει τουν βρουμιάρη τουν Παπανδρέα…».

Άρα, τέλος καλό όλα καλά, και όλοι ωφελημένοι… εν αναμονή του δύσκολου χειμώνα.

Πάντως, προς το παρόν όπως είπαμε ο Κυριάκος δεν κινδυνεύει, οπότε μπορούν να ηρεμήσουν οι βουλευτές και οι μετακλητοί του, αφού ο μισθός και η αποζημίωσή τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα προς το παρόν.

Εξάλλου, όπως λένε οι παλιοί που γνωρίζουν καλύτερα, «αν δεν δω την Έλενα τη Ράπτη σε πάνελ, ή σε καμιά λαϊκή, εκλογές δεν έχει…»

ΥΓ-Τις προάλλες, σε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA δεν έγινε ούτε μια αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Για τα υπόλοιπα δελτία δεν ξέρω… εξάλλου πόση σαχλαμάρα να αντέξω να βλέπω ο καψερός;

Του Strange Attractor

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης