Σκεφτείτε τι να συνέβαινε, όταν δεν έκανε επιχειρήσεις η Αστυνομία στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκα Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκα Rating: 0

Σκεφτείτε τι να συνέβαινε, όταν δεν έκανε επιχειρήσεις η Αστυνομία στη Θεσσαλία

Σκεφτείτε τι να συνέβαινε, όταν δεν έκανε επιχειρήσεις η Αστυνομία στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις και στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

 

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (29.07.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εστιάστηκαν στη δίωξη της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

  • Ελέγχθηκαν:

–   (976) άτομα, εκ των οποίων (747) ημεδαποί και (229) αλλοδαποί και

–   (917) οχήματα.

 

 

  • Προσήχθησαν (51) άτομα:

–   (37) ημεδαποί και

–   (14) αλλοδαποί.

 

  • Συνελήφθησαν (19) άτομα και συγκεκριμένα:

–   Πέντε (5) ημεδαποί για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, εκ των οποίων ο ένας και για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

–   Δύο (2) άτομα, από τους οποίους ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Μπανγκλαντέςγια παράνομο εμπόριο.

–   Τρία (3) άτομα από τους οποίους δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας και μια (1) αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίαςπερί Δημόσιας Υγείας.

–   Πέντε (5) άτομα από τα οποία τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για στέρηση βιβλιαρίου υγείας.

–   Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

–   Ένας (1) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων.

–   Δύο (2) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

astinomikes_epix2

astinomikes_epix

 

  • Βεβαιώθηκαν παράλληλα (270) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

–         πέντε (5) παραβάσεις για το αδίκημα της κλοπής,

–         μία (1) παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών,

–         τρεις (3) παραβάσεις για παράνομο εμπόριο,

–         τρεις (3) παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας,

–         τρεις (3) παραβάσεις για επαιτεία,

–         εννέα (9) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (1 για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, 1 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, 5 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, 2 λοιπές παραβάσεις),

–         διακόσιες σαράντα πέντε (245) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (51 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 11 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για στέρηση άδειας οδήγησης, 5 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 11 για ΚΤΕΟ και 153 λοιπές παραβάσεις),

–         μία (1) παράβαση σχετικά με τα φορτηγά (Ν. 3346/06).

 

 

  • Κατασχέθηκαν:

–         δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

–         πέντε (5) ναρκωτικά δισκία,

–         δύο (2) κινητά τηλέφωνα,

–         τετρακόσια εβδομήντα τρία (473) είδη παραεμπορίου (βραχιόλια, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, μπαταρίες κ.λπ.) και

–         πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εργαλεία κοπής μετάλλων.

astinomikes_epix1 astinomikes_epix3 astinomikes_epix4

 

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη των φαινομένων της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, του παράνομου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή