Σκληρή θέση δασκάλων και νηπαγωγών των Τρικάλων κατά των συγχωνεύσεων Reviewed by Momizat on . Θέμα: «Οι υποβιβασμοί των σχολείων ισοδυναμούν με διάλυση της δημόσιας παιδείας» Με σκληρή θέση, ο Σϋλλογος Δασκάλων και Νηπαγωγών Ν. Τρικάλων, αναφέρεται στις Θέμα: «Οι υποβιβασμοί των σχολείων ισοδυναμούν με διάλυση της δημόσιας παιδείας» Με σκληρή θέση, ο Σϋλλογος Δασκάλων και Νηπαγωγών Ν. Τρικάλων, αναφέρεται στις Rating: 0

Σκληρή θέση δασκάλων και νηπαγωγών των Τρικάλων κατά των συγχωνεύσεων

Σκληρή θέση δασκάλων και νηπαγωγών των Τρικάλων κατά των συγχωνεύσεων

Θέμα: «Οι υποβιβασμοί των σχολείων ισοδυναμούν με διάλυση της δημόσιας παιδείας»

Με σκληρή θέση, ο Σϋλλογος Δασκάλων και Νηπαγωγών Ν. Τρικάλων, αναφέρεται στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων. Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων 3ου και 32ου Δημοτικών Σχολείων (Κάλεσμα σε αντίδραση στις συγχωνεύσεις σχολείων στα Τρίκαλα). Πειμένουμε να δούμε τη θέση της ΕΛΜΕΤ, η οποία συνήθως αργεί. Αναλυτικά η ανακοίνωση, είναι η ακόλουθη:

Συντοπίτισσες, συντοπίτες,

Το Υπουργείο Παιδείας διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση! Χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας και των μαθητών, αδιαφορώντας για τις προτάσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων προχωρά στο νομό μας σε νέους υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο υποβιβασμών, συγχωνεύσεων και καταργήσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το Υπουργείο λειτούργησε βλέποντας μόνο αριθμούς, έξω από κάθε παιδαγωγική λογική και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας κάθε σχολείου που γνωρίζουν οι τοπικοί φορείς. Πρόκειται για ακόμη ένα κύμα αποδόμησης της δημόσιας  εκπαίδευσης. Δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο κύμα που θα δεχτούμε εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Συγκεκριμένα στο νομό  υποβιβάζονται το 6ο , το 7ο , το 24ο, το 32ο Δημοτικό Σχολείο και τα Δημοτικά Σχολεία Ριζώματος, Γοργογυρίου, Λυγαριάς, Γλίνου και Πατουλιάς καθώς και το Νηπιαγωγείο Δενδροχωρίου.

Τελικοί αποδέκτες  αυτής της πολιτικής είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς οι υποβιβασμοί, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις οδηγούν σε σχολεία με πληθωρικά τμήματα που στοιβάζουν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες, δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και μειώνουν το χρόνο και την προσοχή που αντιστοιχεί σε κάθε παιδί. Ιδιαίτερα σε περιοχές με προβλήματα και δυσκολίες, που πλήττονται από την κρίση και την ανεργία, το Υπουργείο δίνει τη χαριστική βολή στερώντας  τους  μαθητές από στοιχειώδη προνόμια και την αντισταθμιστική λειτουργία του σχολείου.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και τους τοπικούς φορείς να ενωθούν μαζί μας και να συνυπογράψουν το κείμενο για να ακυρώσουμε στην πράξη τις αποφάσεις του Υπουργείου και να προλάβουμε τα χειρότερα. Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αντιδράσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματα των παιδιών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γκαμπράνας Αθανάσιος                                                         Καργιώτη Χαρίκλεια

Αφήστε το σχόλιο σας