Σκληρή κόντρα Κώστα Σκρέκα – Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή [video] – Σκρέκας: «Φοράτε φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα, όταν τα πεπραγμένα σας είναι ακόμα νωπά» Reviewed by Momizat on . Mε απλό και τεκμηριωμένο λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε τ Mε απλό και τεκμηριωμένο λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε τ Rating: 0

Σκληρή κόντρα Κώστα Σκρέκα – Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή [video] – Σκρέκας: «Φοράτε φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα, όταν τα πεπραγμένα σας είναι ακόμα νωπά»

Σκληρή κόντρα Κώστα Σκρέκα – Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή [video] – Σκρέκας: «Φοράτε φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα, όταν τα πεπραγμένα σας είναι ακόμα νωπά»

Mε απλό και τεκμηριωμένο λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

Στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στη διαχείριση αποβλήτων, ο Τρικαλινός Υπουργός ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Αναρωτιέμαι αν ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τον Σεπτέμβριο του
2019, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του ΟΗΕ, ανακοίνωσε την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Πώς είναι δυνατόν, η παράταξη του λιγνίτη, η παράταξη των σκουπιδιών στους δρόμους της Κέρκυρας, της Ρόδου και αλλού, να έρχεται σήμερα και να εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δήθεν δεν έχει κάνει, αυτά που δεν έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Σκρέκας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί τι προέβλεπε το δικό του Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. «Δεν πρέπει να έρχεστε εδώ και να φοράτε έναν φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα, όταν έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια και τα πεπραγμένα σας είναι ακόμα νωπά».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου που περιέχει σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες ενοποιούν σε ένα κοινό πλαίσιο τις οδηγίες για τη διαχείριση των αποβλήτων με εκείνες της ανακύκλωσης.

Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο προάγει τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας σε βασικά εργαλεία για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ρυθμίζονται η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, η αύξηση της ανακύκλωσης, η μείωση της υγειονομικής ταφής, καθώς και η βελτίωση των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης.

Στόχος μας ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας είναι ότι «το νομοσχέδιο επιχειρεί να αλλάξει την κουλτούρα της κοινωνίας σε ό,τι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων και όπως τόνισε τα απορρίμματα είναι φυσικοί πόροι που εφόσον ανακτηθούν σωστά και ανακυκλωθούν, μπορούν να αποτελέσουν πρώτες
ύλες για επόμενες παραγωγικές διεργασίες».

Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει ηωΠεριβαλλοντολογική Εκπαίδευση στα σχολεία όπου με το νομοσχέδιο μπαίνει τέλος στη μη εύρυθμη λειτουργία του θεσμού καθώς εισάγεται στα σχολεία η υποχρεωτική χωριστή συλλογή χαρτιού, γυαλιού, πλαστικών, μετάλλων,
μπαταριών και αποβλήτων τροφίμων.

Σχόλια (1)

  • Τι φταίει και δεν αρέσουμε?

    Nα σου τη “βγαίνει” ακόμη και ο Σκρέκας, “..να φοράτε έναν φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα, όταν έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια και τα πεπραγμένα σας είναι ακόμα νωπά”, νομίζω πάει πολύ. Για κοιτάξου λίγο πρόεδρε και συλλογίσου, μήπως τελικά, έχει δίκιο ο Κούλογλου που είπε «Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;»…Μήπως η αντιπολίτευση που ασκείς, είναι λαικίστικη? Μήπως φταίνε όπωςμε ευκολία λες, τα καλοταισμένα μέσα? Όμως μην ξεχνάς, ότι και το 2015 ήταν φιλικά απέναντί σου! Μήπως φταίνε οι φωτοβολίδες, γιατί περί τέτοιες πρόκειται, για το Λιγνάδη, την Ακρόπολη τα Γλυκά Νερά κλπ, μήπως φταίει η αντιπολίτευση στο θέμα της πανδημίας που τα ρίχνεις όλα στην κυβέρνηση, αντί να επικεντρωθείς σε σκληρή κριτική για το ΕΣΥ, γιατί κοιτάζοντας τι συμβαίνει σ όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Πορτογαλία και την Ισπανία, θα καταλάβαινες αυτό που καταλαβαίνει και όλος ο κόσμος. Μήπως φτάει που κάθε τρεις και λίγο πετάχνεται ο σύντροφος Πολάκης και τα διαλύει όλα? Μήπως στην αγωνία σου “να κερδίσουμε έστω και με μία ψήφο” μαζεύεις ότι νάναι? και μπερδεύεις τον κόσμο με διάφορα ευφυολογήματα να στρίψουμε αριστερά για να κερδίσουμε το κέντρο!!! Και ενώ έχεις πεδίο λαμπρό στα εργασιακά στο ασφαλιστικό, στην εγκληματικότητα, όπου φανερά χάνει η κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράτει. Πολλά ακόμη θα μπορούσα να αναφέρω όπως για τα 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και που προκλητικά τα υποβαθμίζανε αλλά μια χαρά τους ήρθε και τα βγάζουνε μέχρι τώρα πέρα! Γι αυτό για συμμαζέψου κι εσύ κι όλη η ομάδα σου γιατί “δεύτερη φορά δεν έχει”

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή