Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες Reviewed by Momizat on . Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παραμένουν στα μπλόκα για δέκατη μέρα. Με τα τρακτέρ τους βρίσκονται σε διάφορα κομβικά ση Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παραμένουν στα μπλόκα για δέκατη μέρα. Με τα τρακτέρ τους βρίσκονται σε διάφορα κομβικά ση Rating: 0

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παραμένουν στα μπλόκα για δέκατη μέρα. Με τα τρακτέρ τους βρίσκονται σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, από σήμερα αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

«Στην τελευταία μας σύσκεψη στη Νίκαια αποφασίσαμε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρχής γενομένης από σήμερα και να καλέσουμε σε τετραμερή συνάντηση τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να δούμε τα θέματά μας ολοκληρωμένα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Πρόσθεσε δε πως «πράγματι, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είχε συνάντηση τον Δεκέμβριο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις, αφού -όπως είπε- πολλά από τα θέματα που είχαν τεθεί δεν είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα. Έτσι, και εμείς ζητάμε την τετραμερή συνάντηση, για να θέσουμε όλα τα θέματα επί τάπητος και να μπορέσουν να συζητηθούν εκτενώς».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τουρτούρας επισήμανε ότι σήμερα οι Σερραίοι αγρότες πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη.

Απέκλεισαν τον κόμβο του Πλατύκαμπου

Στο πλαίσιο της απόφασης για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας απέκλεισαν το απόγευμα της Τρίτης τον κόμβο Πλατυκάμπου της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου.

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο για δύο ώρες και στις 18.00 αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Συμβολική κατάληψη στον κόμβο της Κουλούρας

Σε συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Βέροιας και στο ένα ρεύμα, αυτό με κατεύθυνση προς τη Βέροια, προχώρησαν σήμερα αγρότες.

Τρακτέρ στους δρόμους του Λαγκαδά

Σε συμβολικές καταλήψεις του δημαρχείου, της εφορίας και υποκαταστήματος κεντρικής τράπεζας στο Λαγκαδά, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Σε Ομοσπονδία μετεξελίσσεται η Συντονιστική Επιτροπή Κ. Μακεδονίας

Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να καταθέσουν άμεσα το νέο τους καταστατικό αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι σε πρόσφατη συνάντησή τους, υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να συστήσουν Ομοσπονδία.

  • Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή