"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Σκρέκας με Μητσοτάκη στα Γιάννενα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο όπου παρουσίασε  το συνεκτικό σχέδιο που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την Περιφέρεια της Ηπείρου, καθώς και τις πολιτικές για τη θωράκιση της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Σκρέκας, το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συσκέψεων με Παραγωγικούς Φορείς στα Ιωάννινα, από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και τον Πρόεδρο και Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Σκρέκας συμμετείχε στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Κυβέρνησης για την Περιφέρεια Ηπείρου στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιμέρους δράσεις που υλοποιούνται στη γειτονική Περιφέρεια της Ηπείρου, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα εκκινούμε άλλα πέντε προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης ύψους 1.2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα:

–          «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» για νοικοκυριά και αγρότες,

–          «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις»,

–          «Εξοικονομώ 2023»,

–          «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και

–          «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογράμμισε επίσης πως «έχουμε διαθέσει περισσότερα από 9 δισ. εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, από τα οποία μόλις τα 1,6 δισ. επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα προήλθαν από τον μηχανισμό ανάκτησης των υπερκερδών, τα έσοδα του ΕΛΑΠΕ και τα έσοδα των δημοπρασιών αερίων του θερμοκηπίου». Ο κ. Σκρέκας συμπλήρωσε ότι «στηρίξαμε με αποφασιστικότητα και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πήρε σχήμα ενίσχυσης από την Ε.Ε. για να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις».

Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει και πως η λύση για τη μείωση του κόστους ενέργειας είναι η θαρραλέα είσοδος των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα. Γι’ αυτό το θέμα επεσήμανε ότι «παρατηρείται αλματώδης πρόοδος στις ΑΠΕ τα 3 τελευταία χρόνια, με την εγκατάσταση 4 χιλ. MW, με 70% αύξηση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ», ενώ με την πολιτική που ακολούθησε η ελληνική Κυβέρνηση, «γλιτώσαμε 2 δισ. ευρώ σε εισαγωγές φυσικού αερίου». 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παρατηρείστε στην εικόνα και στο κείμενο την έλλειψη του ανδρικού, στην κυριολεξία, είδους. Ουδείς τόλμησε να ρωτήσει: όλα αυτά τα τεράστια έργα(των 285 εκατ. ευρώ, τα μισά γιαούρτια της ΤΥΡΑΣ δηλ.) εσείς θα τα υλοποιήσετε; Και τα αγαθά με τι θα τα μεταφέρετε; Με τα φορτηγά, όταν το λίτρο πετρελαίου και βενζίνης έχει 2 ευρώ; Κάποιος σιδηρόδρομος, που υφίσταται σε όλη την Ευρώπη (που δηλώνατε και …μενουμευρώπηδες) που είναι κ. Χαρβαρντάκια; ΕΝΑΣ ανήρ,βρε. Αχ, πανάθεμα την ξεφτίλα της καρέκλας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης