"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Σκρέκας: Να απαντήσει ο υπουργός Ενέργειας για τις ζημιές στη ΔΕΗ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου Εξαμήνου 2018 της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος οφείλει να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει για το γεγονός ότι πέρυσι η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε επίσημα το επενδυτικό κοινό ότι το διάστημα Ιανουαρίου –Ιουνίου 2017 είχε κέρδη προ φόρων 31 εκατομμύρια ευρώ ενώ φέτος δηλώνει ότι έγινε «λάθος» και ανακοινώνει ζημιές προ φόρων για το ίδιο διάστημα 249,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Ειδικότερα, η πλήρης δήλωσή του ήταν η εξής:

«Τραγική μείωση του περιθωρίου κέρδους της ΔΕΗ κατά 70% μέσα σε μόλις τρία χρόνια καταγράφουν τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2018 που ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία. Συγκεκριμένα, το μικτό περιθώριο κέρδους Ιανουαρίου –Ιουνίου προ φόρων τόκων αποσβέσεων και προβλέψεων για επισφάλειες, περιορίστηκε από τα 957.000.000 ευρώ το 2015 σε μόλις 284.000.000 ευρώ το 2018.

Κι όμως η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ δηλώνει ικανοποιημένη, την ώρα που τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 αποδεικνύουν ότι η τραγική πορεία της εταιρείας συνεχίζεται επιταχυνόμενη και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, τότε θα αποβεί μοιραία.

Επιπλέον, η πλήρης αντιστροφή της εικόνας των αναμορφωμένων οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2017, προκαλεί σοβαρότατο προβληματισμό για την αξιοπιστία της διοίκησης της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι η εταιρεία παρουσίασε οικονομικά αποτελέσματα που έδειχναν περιθώριο κέρδους EBITDA 200 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη προ φόρων 31 εκατομμύρια ευρώ για το 1ο εξάμηνο του 2017, φέτος στις αναμορφωμένες καταστάσεις για το ίδιο διάστημα, παρουσιάζει περιθώριο κέρδους EBITDA μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ και ζημιές προ φόρων ύψους 249,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος οφείλει να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει για το γεγονός ότι πέρυσι η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε επίσημα το επενδυτικό κοινό ότι το διάστημα Ιανουαρίου –Ιουνίου 2017 είχε κέρδη προ φόρων 31 εκατομμύρια ευρώ ενώ φέτος δηλώνει ότι έγινε «λάθος» και ανακοινώνει ζημιές προ φόρων για το ίδιο διάστημα 249,5 εκατομμυρίων ευρώ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης