"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Σκρέκας: «Οι 7 άξονες προτεραιότητας του ΥΠΑΝ για μια βιώσιμη οικονομία και κοινωνία»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τους 7 κεντρικούς άξονες προτεραιοτήτων για μια βιώσιμη οικονομία και κοινωνία, παρουσίασε ο Κώστας Σκρέκας, κατά τη σημερινή, πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ως Υπουργός Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

 

  1. Προστασία της ελληνικής οικογένειας από την ακρίβεια και τον εισαγόμενο πληθωρισμό και η αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας.
  2.  Υλοποίηση της κρίσιμης εθνικής στρατηγικής για τη επέκταση και ισχυροποίηση της βιομηχανικής βάσης της χώρας.
  3. Στήριξηκαι η προστασία των ελληνικών προϊόντων, με ισχυροποίηση και εκσυγχρονισμό των ελληνικών σημάτων.
  4. Περαιτέρω απλοποίηση, τυποποίηση και πλήρη ψηφιοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών για το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων.
  5. Κεντρικοποίηση, διαφάνεια και λογοδοσία στις δημόσιες συμβάσεις.
  6. Σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με την αγορά και τη μεταποίηση.
  7. Αξιοποίηση εθνικών και ενωσιακών πόρων για την αύξηση των επενδύσεων, ενίσχυση της εξωστρέφειας, τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

 

Ο κ. Σκρέκας, κατά την έναρξη της ομιλίας του, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη τιμή που του έκανε, ορίζοντάς τον Υπουργό Ανάπτυξης, ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Ως παράταξη αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη. Να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την ευημερία και την πρόοδο στον τόπο μας. Μια λαϊκή εντολή για να χτίσουμε ένα μέλλον με ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, με καλύτερες δουλειές και αξιοπρεπείς μισθούς για όλες και όλους, με βιώσιμη ανάπτυξη που προϋποθέτει την προστασία του περιβάλλοντος και θωρακίζει την κοινωνία μας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Για μια κοινωνία που προοδεύει διαρκώς, χωρίς αποκλεισμούς. Για όλες και όλους τους Έλληνες!».

Ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε και στους σαρωτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν ήδη και θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.

Κλείνοντας, ο Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε: «Για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επίκεντρο των πολιτικών μας είναι ο άνθρωπος. Το κοινό καλό. Προχωρούμε, λοιπόν, με συνέπεια λόγων και έργων, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης