"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.8 C
Trikala

Σκρέκας στην ΕΡΤ: «Στη μάχη κατά της ακρίβειας υψώνουμε τείχος προστασίας των πολιτών»

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Η ελληνική αγορά δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής και δεν θα χαλαρώσουμε», επισήμανε σε αυστηρό τόνο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης στην ΕΡΤ και την εκπομπή  «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής», λέγοντας πως ήδη 213 προϊόντα έχουν μειώσει την τιμή τους τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες στα ράφια των σούπερ μάρκετ, μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2023. «Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τους 500 κωδικούς. Αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η ελληνική Κυβέρνηση είναι η μοναδική Κυβέρνηση που παίρνει τέτοια πρωτοβουλία, όχι απλά για σταθεροποίηση τιμών, αλλά για μείωση τιμών».

 

Κλείνοντας, ο κ. Σκρέκας, σχετικά με τα προϊόντα των πολυεθνικών που πωλούνται σε πιο ακριβές τιμές από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ανέφερε: «Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Ελέγχουμε διαρκώς το περιθώριο κέρδους αυτών των εταιρειών. Αν οι έλεγχοι αποδείξουν ότι αισχροκερδούν, θα επιβληθούν πολύ ισχυρά πρόστιμα που δε θα διστάσουμε να τα ανακοινώσουμε». 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης