"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Σκρέκας στο Επιμελητήριο Λάρισας: Περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας είχε επαφές με τη διοίκησή του Επιμελητηρίου Λάρισας και παραγωγικούς φορείς.

Όπως τόνισε ο Τρικαλινός Υπουργός, πλέον έχουν πρόσβαση «περισσότερα νοικοκυριά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα προγράμματα. Η ενεργειακή εξοικονόμηση θα υπάρξει και για επιχειρήσεις ώστε μέσα από την μείωση κατανάλωση ενέργειας και αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος να μειώσουν το κόστος ενέργειας και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και φυσικά να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα».

Για την ενεργειακή κρίση σημείωσε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε προσιτές τιμές ενέργειας μέσα από επενδύσεις σε Θεσσαλία. Προτεραιότητα μας 70 χιλιάδες αγρότες να έχουν αγροτικό χώρο, να έχουν ένα φωτοβολταϊκό δίπλα στην πομόνα τους για να μειώσουν το κόστος που τους ταλαιπωρεί. Επίσης, 70.000 επιχειρήσεις να έχουν κι εκείνοι χώρο για δικό τους φωτοβολταϊκό. Για πρώτη φορά προωθούμε τις ενεργειακές κοινότητες, να κατασκευάζουν ένα φωτοβολταϊκό μεγάλο και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, ενώ πάνω από 200 εκατομμύρια για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις».

Οι πρόεδροι των θεσσαλικών επιμελητηρίων έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έμφαση και στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, αλλά και τα κόκκινα δάνεια για τις επιχειρήσεις.

Τέλος, αναφορικά με το φράγμα της Μεσοχώρας έκανε λόγο για «πολύ σπουδαία πρόοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης