"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

«Σκύλιασαν παιδάκι μου»

lafarm

Σχετικά άρθρα

konstantopouloy
Αυτή η έκφραση που χρησιμοποιούσε η μακαρίτισσα η μάνα μου, όταν ήθελε να περιγράψει τις φθονερές και άδικες κατηγορίες κάποιων, εναντίον προσώπων η οικογενειών του χωριού, μου έρχεται στο νου παρακολουθώντας την ειρωνεία, τη λάσπη, την περιφρόνηση και την απαξίωση, που εκπέμπουν νυχθημερόν τα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Αβάσιμες, άδικες και σκόπιμες κατηγορίες, γελοίοι σχολιασμοί και άθλιες επιθέσεις σεξιστικού περιεχομένου που εκστομίζουν φαιδροί πολιτικοί της πλάκας, εναντίον της προέδρου της βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ώστε και οι μη συμπαθούντες και συχνά διαφωνούντες μαζί της, να γίνονται υπερασπιστές της και να αναρωτιούνται. Μήπως και δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζουν, μήπως είναι διαβασμένη, σοβαρή, κατάλληλη σ’ αυτή τη θέση και σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να κάνει καλά τη δουλειά της, σύμφωνα με το σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλής.

Κάποιοι χαρακτήρισαν, την πρόσφατη διαδικασία ακρόασης προσώπων, που προορίζονται για τη διοίκηση της ΕΡΤ, «βασανιστική ανάκριση» αντί να επιδοκιμάζουν εξονυχιστική εξέταση για μια τόσο καίρια θέση. Νοιάστηκαν περισσότερο για την κόπωση του κ. Ταγματάρχη…Θαυμάστε σχόλια γελοία και θλιβερά του τύπου: «Αν ο Λάμπης Ταγματάρχης ή κάποιος από τους υπόλοιπους ανακριθέντες απαντούσε στη Ζ. Κωνσταντοπούλου:- Έκανα έρωτα την ώρα που έπεφτε το μαύρο στη ΝΕΡΙΤ και άργησα να το μάθω, τι θα τον έκανε η Ζ.Κ. ;;;;;;», !!!

Και κάποια άλλη «προχωρημένη» κυρία, προφανώς προφεμινιστικής εποχής …Κασιδιάρειας έμπνευσης, απορεί και σχολιάζει: «Τελικά αυτή η ξινισμένη γυναίκα, γιατί δεν έχει φάει ακόμα ένα γερό χέρι ξύλο»;
Είναι δικαίωμα του καθένα και της καθεμιάς, να νοσταλγεί με θέρμη τις κυβερνήσεις των «νορμάλ» κομμάτων, επιστροφή δηλαδή μετά από μια μικρή «αριστερή παρένθεση», στο καθεστώς ατιμωρησίας, φοροδιαφυγής, πελατειακού κράτους, μίζας, διαφθοράς και καφενειακού επιπέδου βουλής. Έχει δικαίωμα επίσης να σιχαίνεται την αριστερά για τους δικούς του(της) λόγους, να προτιμά τη στασιμότητα και τη συντήρηση, αλλά υπάρχουν και όρια του μέτρου και της κοινής λογικής, που όταν τα ξεπερνάμε αρχίζει ο ευτελισμός.

Έχω εντελώς αντίθετη άποψη με τους πολέμιους της Ζωής Κωνσταντοπούλου, παρά τις επί μέρους μου μαζί της διαφωνίες. Αναρωτιέμαι όμως, γιατί οι βωμολοχίες του π. πρόεδρου, Β. Μεϊμαράκη, μέσα στη βουλή(2011), εναντίον του Ιωάννη Κοραντή βουλευτή του ΛΑΟΣ. «Σκάσε..μαλ… καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γαμ…»,δεν «έπαιξαν» ούτε σχολιάστηκαν από τα ΜΜΕ, λες και δεν συνέβη τίποτα, ενώ η παρατήρηση της Κωνσταντοπούλου στον αξιωματικό της αστυνομίας (ως όφειλε), το «βενζινάδικο» κι άλλες «εξαλλοσύνες» της, είναι τα θέματα που ακατάσχετα προβάλλονται στα δελτία «ειδήσεων»; Σίγουρα οι αντίπαλοι της, έχουν απάντηση.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης