Σοβαρές ελλείψεις στο ΠΕΔΥ καυτηριάζει ο Σάκης Παπαδόπουλος Reviewed by Momizat on . Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ- ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ- ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗ Rating: 0

Σοβαρές ελλείψεις στο ΠΕΔΥ καυτηριάζει ο Σάκης Παπαδόπουλος

Σοβαρές ελλείψεις στο ΠΕΔΥ καυτηριάζει ο Σάκης Παπαδόπουλος

sakisΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ- ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Όσοι είχαν αμφιβολίες για τις κυβερνητικές σκοπιμότητες διάλυσης του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας και της αφιέρωσής του στον ρόλο του αγοραστή, έχουν πια τις πρώτες αποδείξεις για τις επιδιώξεις, από τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής επιλογής.
Ελάχιστες Μονάδες του νεοσύστατου Φορέα, που λειτουργεί υπό την διοικητική εποπτεία των Υγειονομικών Περιφερειών, ανταποκρίνονται στην ευθύνη να προσφέρουν ακόμη και τις στοιχειώδεις και προβληματικές υπηρεσίες υγείας, που παρείχε το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ.
ΚΑΜΜΙΑ Μονάδα Υγείας δεν έχει και δεν θα έχει για άγνωστο χρονικό διάστημα, την δυνατότητα να μετατραπεί σε Κέντρο 24ωρης εφημερίας για οξέα – μη απειλητικά για τη ζωή – περιστατικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Οι γιατροί στις νέες Μονάδες υπολογίζονται στους 2317, 3000 περίπου λιγότεροι από όσους μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στα ΠολυΙατρεία του ΕΟΠΥΥ.Εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει. Ενασχόληση με τα παιδιά, την ψυχική υγεία και τις χρόνιες παθήσεις ( σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, καρδιοπάθειες, αποφρακτική πνευμονοπάθεια, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική νόσος, νεοπλάσματα…) δεν μπορεί να γίνει. Πρόληψη – αγωγή υγείας- ιατρική της εργασίας –σχολική υγιεινή δεν μπορεί να γίνει. Φροντίδα στο σπίτι δεν μπορεί να υπάρξει.Οι ανεπάρκειες και στρεβλώσεις της προτεραίας κατάστασης εξογκώνονται.
Η ανισοτιμία στην πρόσβαση, οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία ασθενών και των συγγενών τους, η εικόνα δυσλειτουργίας- αναξιοκρατίας, διαιωνίζονται.
Η επιβάρυνση του έργου των Νοσοκομείων, που έχουν τα δικά τους εκρηκτικά προβλήματα και ελλείψεις, καθίσταται κραυγαλέα.
Η εξαγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη περί σύντομης εφαρμογής του οικογενειακού γιατρού – με τις προδιαγραφές που απαιτούνται – θα συνεχίσει να μοιάζει ως εμπαιγμός.

Απεναντίας όλα, όσα περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό της TASK FORCE και στις κυβερνητικές στοχεύσεις, υλοποιήθηκαν.
Η βίαιη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας.
Η διαθεσιμότητα 8500 γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που ήταν στις κυβερνητικές μνημονιακές δεσμεύσεις.
Η κατεύθυνση να παρέχει το κράτος στους πολίτες μόνον « ένα βασικό πακέτο υπηρεσιών υγείας».
Η δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών και η μετακύλιση κυβερνητικών ευθυνών χρηματοδότησης των υπηρεσιών υγείας στις άδειες τσέπες των πολιτών.
Η εξυπηρέτηση – διευκόλυνση των επενδυτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.  Η πρεμούρα να εμφανιστεί πρωτογενές πλεόνασμα « πάση θυσία».

Στα Τρίκαλα, τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ παρέμειναν κλειστά για τους ασθενείς τις πρώτες ημέρες της ανακοινωθείσας επαναλειτουργίας τους με τον νέο Φορέα.
Όταν ξεκινήσουν, θα είναι με ελάχιστες από τις βασικές ιατρικές ειδικότητες και με 10 μόνον από τους 35 γιατρούς που τα στελέχωναν. Δεν θα υπάρχει Παιδίατρος, Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Πνευμονολόγος, Ακτινολόγος, Ουρολόγος, Οφθαλμίατρος, Δερματολόγος, Γαστρεντερολόγος, Νευρολόγος, Ψυχίατρος…. Οι ελλείψεις αυτές σε συνδυασμό με αντίστοιχες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων, προκαλούν μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας στη περιοχή.

Κατόπιν τούτων, είναι φανερό ότι η αναγκαιότητα για ένα ολοκληρωμένο – καθολικό – αποτελεσματικό Δημόσιο Σύστημα πρόληψης των νόσων, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επείγουσας-δευτεροβάθμιας –τριτοβάθμιας περίθαλψης, αποκατάστασης, που θα παρέχει σε όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ισότιμες, ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, ως θεμελιώδες δικαίωμά τους, αναγνωρισμένο θεωρητικά από το Ελληνικό Σύνταγμα, δεν μπορεί να υπηρετηθεί παρά μόνον με ένα big bang των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Την Ανατροπή της παρούσας Κυβέρνησης μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές , την θεαματική άνοδο στις προσεχείς Κοινοβουλευτικές Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικών σχημάτων αποφασισμένων να συμμαχήσουν μαζί του  και την ανάδειξη ενός κυβερνητικού μετώπου συνολικής ανασυγκρότησης της χώρας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Γ. ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

 

Σχόλια (1)

  • Βάιος Φασούλας

    Όταν τον περασμένο μήνα στα Τρίκαλα καλέστηκαν οι τρικαλινοί …συμπολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της ληστρικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και του άσχετου βιβλιοπώλη-υπουργού υγείας Γεωργιάδη, η συμμετοχή, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν ξεπερνούσε τα 80-90 άτομα σε μια πόλη άνω των 80 χιλιάδων …πολιτών.
    Ή οι άρρωστοι πολίτες δεν ξεπερνούν τον αριθμό των 80-90 ασθενών, οπότε η συμμετοχή είναι… δικαιολογημένη ή οι τρικαλινοί συμπολίτες είναι ανεύθυνοι, δεν είναι πολίτες, όπως όφειλαν να είναι, παρά ένας μαζοχιστής που του αρέσει ο κοινωνικός του ακρωτηριασμός ή πολτοποιημένος και κωφάλαλος όγκος που και στις δυο περιπτώσεις αποτελεί το σύνολο ενός λούμπεν προλεταριάτου της πόλη μας. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα άθλια και εγκληματικά συμπαρομαρτούντα, όταν τη Χώρα και το λαό, πρώτα ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ με τις ηλίθιες επιλογές τους έχουν παρασύρει στην αθλιότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό-μηδενισμό. Το άθλιο αποτέλεσμα έχει ήδη φανεί και στην πόλη μας, και όπως προαναφέρθηκε, οι κατασκευαστές είναι οι απολίτιστοι παροικούντες-δημότες- «πολίτες» στο κράτος των ονάγρων. Τι κάνουν προς την ανατροπή αυτής της κατάστασης οι… κεφαλές της πόλης…,(εμείς τους ψάχνουμε όσο και αν τα φερέφωνα βρίσκονται διαπασών, δε τους βρίσκουμε…,) όπως περιγράφεται από τον γιατρό Σάκη Παπαδόπουλο.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή