Σοβαρή παρέμβαση μαθητών της ΚΝΕ ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων Reviewed by Momizat on . Την Πέμπτη στις 20.00 η ΚΝΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σηκώνοντας το ζήτημα του πολύ υψηλού αριθμού μετεξεταστέων μαθητών που προέκυψε Την Πέμπτη στις 20.00 η ΚΝΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σηκώνοντας το ζήτημα του πολύ υψηλού αριθμού μετεξεταστέων μαθητών που προέκυψε Rating: 0

Σοβαρή παρέμβαση μαθητών της ΚΝΕ ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων

Σοβαρή παρέμβαση μαθητών της ΚΝΕ ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων

Την Πέμπτη στις 20.00 η ΚΝΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, σηκώνοντας το ζήτημα του πολύ υψηλού αριθμού μετεξεταστέων μαθητών που προέκυψε από την βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης για το “νέο λύκειο” και την “τράπεζα θεμάτων”. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ζητώντας οι μετεξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, συζήτησαν με δεκάδες μαθητές που βρέθηκαν όλο το απόγευμα στην πλατεία.

 

Στο πανό που ανάρτησαν οι μαθητές αναγραφόταν ο γνωστός στίχος του Μπ. Μπρέχτ «Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι» ενώ από την ντουντούκα ακούγονταν συνθήματα ενάντια στο «νέο» Λύκειο. Στον χώρο της εξόρμησης εκτός από το πανό, οι μαθητές διακίνησαν ερωτηματολόγια που βοήθησαν στην συλλογή απόψεων συμμαθητών τους για το νέο λύκειο, ενώ η συγκεριμένη προσπάθεια θα συνεχιστεί κατά την προφεστιβαλική περίοδο καθώς η ΚΝΕ βαδίζει προς το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, όπου και θα αξιοποιηθούν τελικώς τα ερωτηματολόγια.

kne_trapeza_mathitwn1 kne_trapeza_mathitwn3

 

Από την συζήτηση με τους μαθητές αναδείχτηκε ανάμεσα σε άλλα και ότι η ρύθμιση που θα προστεθεί στην τροπολογία που ήδη έχει καταθέσει το υπουργείο (με την οποία συμψηφίζεται ο βαθμός Άλγεβρας – Γεωμετρίας και Αρχαίων Ελληνικών – Νέων Ελληνικών – Λογοτεχνίας, θα προστεθεί και ρύθμιση με την οποία όποιος έχει μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από 12.5 δεν θα μένει μετεξεταστέος) έρχεται κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για το νέο λύκειο, αλλά δεν πρόκειται να ωφελήσει μεγάλο ποσοστό μαθητών, περίπου ένα 5%. Δεν ανατρέπει τη στρατηγική που είναι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών να στρέφεται από νωρίς στην κατάρτιση, όπως άλλωστε παραδέχτηκαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου οι οποίοι για μία ακόμα φορά υποστήριξαν την «τράπεζα θεμάτων» σαν τρόπο εξέτασης.

 

Η συγκέντρωση έληξε με τα μέλη της ΚΝΕ να ανανεώνουν το ραντεβού τους σε νέες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην μόρφωση.

 

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

kne_trapeza_mathitwn4 kne_trapeza_mathitwn2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή