Σοβαρότατα επεισόδια στη Βραζιλία, μετά την ταπεινωτική ήττα Reviewed by Momizat on . Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας μετά  την συντριπτική ήττα από την Γερμανία. Σε αρκετές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια, ακόμα και κατά τ Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας μετά  την συντριπτική ήττα από την Γερμανία. Σε αρκετές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια, ακόμα και κατά τ Rating: 0

Σοβαρότατα επεισόδια στη Βραζιλία, μετά την ταπεινωτική ήττα

Σοβαρότατα επεισόδια στη Βραζιλία, μετά την ταπεινωτική ήττα

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας μετά  την συντριπτική ήττα από την Γερμανία.
Σε αρκετές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια, ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με ομάδες οργισμένων φιλάθλων να συγκρούονται με την αστυνομία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο περίπτερο της FIFA στην Copacabana, έγινε ένοπλη ληστεία την ώρα του αγώνα, ενώ αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκών με οπαδούς.

Όπως μεταδίδει η βραζιλιανική Globο το πρωί της Πέμπτης τουλάχιστον 13 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στο Σάο Πάολο.

Τα οκτώ από τα λεωφορεία πυρπολήθηκαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης ενώ τα υπόλοιπα πέντε σε ξεχωριστά σημεία στην πόλη.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως τις ώρες εκείνες λεηλατήθηκε και μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη στο Σάο Πάολο.

Άγνωστοι πέταξαν επίσης πέτρες σε λεωφορεία στην Κουριτίμπα, σύμφωνα με την ισπανική El Pais. Ο δήμαρχος της πόληw υποβάθμισε τα επεισόδια μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά.

Στο Μπέλο Οριζόντε, ένταση αναφέρθηκε μετά τη συγκέντρωση φιλάθλων. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μιλά για τέσσερις τραυματίες και δώδεκα άτομα υπό κράτηση. Η βραζιλιανική Globo μιλά για πετροπόλεμο και μολότοφ από μικρή ομάδα κατά της αστυνομίας, για τα οποία τρία άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

braz5 braz braz1 braz2 braz3 braz4

 

 
Φωτό από παλιότερα επεισόδια

Αν και σημειώθηκαν βίαια περιστατικά στο Σάο Πάολο, το Μπέλο Οριζόντε και το Ρεσίφε, η “εικόνα πολέμου” που κάποιοι θέλησαν να προβάλλουν είναι παραπλανητική.
Στο Διαδίκτυο -ειδικότερα στο Twitter– κυκλοφορούν φωτογραφίες από μεγάλης έκτασης επεισόδια, τα οποία ωστόσο έχουν γίνει παλιότερα… Συγκεκριμένα, οι δύο παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν επεισόδια που είχαν γίνει τον Ιούνιο του 2013…

brazilriot0907714 brazilriot09077140

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή