ΣΟΧΤ: Αναρρίχηση στα Μετέωρα για το παιδικό τμήμα και άλλες δράσεις Reviewed by Momizat on . Την Κυριακή 25/5 οι μικροί φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αναρριχητικές τους ικανότητές σε φυσικό πεδίο στα βράχια των Μετεώρων. Την πε Την Κυριακή 25/5 οι μικροί φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αναρριχητικές τους ικανότητές σε φυσικό πεδίο στα βράχια των Μετεώρων. Την πε Rating: 0

ΣΟΧΤ: Αναρρίχηση στα Μετέωρα για το παιδικό τμήμα και άλλες δράσεις

ΣΟΧΤ: Αναρρίχηση στα Μετέωρα για το παιδικό τμήμα και άλλες δράσεις

Την Κυριακή 25/5 οι μικροί φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αναρριχητικές τους ικανότητές σε φυσικό πεδίο στα βράχια των Μετεώρων. Την περιόδου 2013-2014 περίπου 100 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών “πέρασαν” από την αθλητική ακαδημία αναρρίχησης του ΣΟΧΤ και η συγκεκριμένη εξόρμηση που είναι πλέον θεσμός προς το τέλος της χρονιάς ήταν η καλύτερα ευκαιρία για να δοκιμάσουν οι μικροί μας φίλοι τις ικανότητές τους σε «πραγματικές» συνθήκες.

Η μεθοδική δουλειά που έγινε όλο το χρόνο στις ασφαλείς και ελεγχόμενες συνθήκες της τεχνητής πίστας του ΣΟΧΤ στο Μύλο Μαστόπουλου φάνηκε να έχει αποτελέσματα αφού τα παιδιά εξέπληξαν με τις επιδόσεις τους στα ψηλά βράχια των Μετεώρων γονείς και φίλους που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την προσπάθειά τους. Την ομάδα των προπονητών αποτέλεσαν και αυτή την περίοδο οι Βασίλης Σιδέρης, Γιώργος Μαργαρίτης και Βιβή Τόγελου, και βέβαια το ραντεβού ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη όπου ο σύλλογος αναμένεται να μπει με ακόμη μεγαλύτερη ορμή στην ανάπτυξη των αγωνιστικών τμημάτων.

Εκτός όμως από τις εξορμήσεις στα βουνά μας, μια άλλη σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/6. Με πρωτοβουλία του ΣΟΧΤ διοργανώθηκε από την Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής) εξειδικευμένο σεμινάριο 5 ωρών “Βασική Υποστήριξη Ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED Provider course, ERC).” Περισσότερα από 20 μέλη του συλλόγου αλλά και δεκάδες άλλοι Τρικαλινοί πολίτες εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και συγκεκριμένα στις τεχνικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή . Οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου σίγουρα θα αποδειχθούν ζωτικής σημασίας σε περιστατικά που μπορεί να συναντήσει κάποιος οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην καθημερινότητά του, πόσο μάλλον στο ιδιαίτερο ορεινό περιβάλλον όπου βρίσκονται συχνά τα μέλη του συλλόγου.

Η δράση του συλλόγου συνεχίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες με πλούσιο πεζοπορικό πρόγραμμα και άλλες δράσεις. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων του συλλόγου υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.soxt.gr ή στο τηλέφωνο 6986573367.

soxt_metewra3 soxt_metewra2 soxt_metewra1 soxt_metewra4

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή