ΣΟΧΤ: Με θέα τον Ασπροπόταμο από ψηλά! Reviewed by Momizat on . Μια ακόμη εντυπωσιακή ανάβαση πραγματοποίησε το πεζοπορικό τμήμα του ΣΟΧΤ την Κυριακή 3/11 στη «Μακριά Ράχη» ή «Πλουν» όπως ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής τ Μια ακόμη εντυπωσιακή ανάβαση πραγματοποίησε το πεζοπορικό τμήμα του ΣΟΧΤ την Κυριακή 3/11 στη «Μακριά Ράχη» ή «Πλουν» όπως ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής τ Rating: 0

ΣΟΧΤ: Με θέα τον Ασπροπόταμο από ψηλά!

ΣΟΧΤ: Με θέα τον Ασπροπόταμο από ψηλά!

Μια ακόμη εντυπωσιακή ανάβαση πραγματοποίησε το πεζοπορικό τμήμα του ΣΟΧΤ την Κυριακή 3/11 στη «Μακριά Ράχη» ή «Πλουν» όπως ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής την τόσο ιδιαίτερη κορυφογραμμή που ξεκινά από την γέφυρα «Αλεξίου» όπου ενώνεται το Μουτσαρίτικο ρέμα με τον Ασπροπόταμο και καταλήγει στα Τζουμέρκα.

Η διαδρομή ξεκίνησε από υψόμετρο 800 μέτρων κοντά στον παλιό νερόμυλο δίπλα στο ποτάμι στη δυτική πλευρά του βουνού. Παρότι η συγκεκριμένη κορυφή προσεγγίζεται πολύ πιο εύκολα από την ανατολική πλευρά, από το Παλιοχώρι, επιλέχτηκε η συγκεκριμένη διαδρομή καθώς ακολουθεί ένα εντυπωσιακό μονοπάτι μέσα σε ένα απροσπέλαστο, παρθένο δάσος.

Το πρώτο κομμάτι της διαδρομής ήταν μέσα στο δάσος που έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο από την ανθρώπινη παρέμβαση. Μετά τις πρώτες ώρες ανάβασης που περνάνε ιδιαίτερα ευχάριστα μέσα στο δάσος έρχεται η αποκάλυψη σε υψόμετρο 1500 -1600 μέτρα όπου λιγοστεύουν τα δέντρα και η διαδρομή περνά από ένα καταπράσινο λιβάδι που χρησιμοποιούταν αρκετά χρόνια πριν ως μαντρί. Εκεί η θέα σου κόβει την ανάσα και βλέπεις στα πόδια σου το Γαρδίκι και την Αθαμανία σαν να βρίσκεσαι σε αεροπλάνο.

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ιδιαίτερα στη συνέχεια της διαδρομής καθώς η πλαγιά γίνεται απότομη. Με λίγη όμως υπομονή φτάνεις στην κόψη για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια απολαυστική πορεία στην κορυφογραμμή μέχρι την κορυφή στα 1944 μέτρα.  Σε όλη αυτή τη διαδρομή η θέα είναι εντυπωσιακή τόσο προς τον Ασπροπόταμο μέχρι την περιοχή της Μεσοχώρας όσο και προς τα Τζουμέρκα.

Παράλληλα με την ανάβαση πραγματοποιήθηκαν και εργασίες σηματοδότησης του μονοπατιού το οποίο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα λίγο πριν την κόψη όπου η πλαγιά έχει μεγάλη κλίση και το έδαφος είναι βραχώδες.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων του συλλόγου υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.soxt.gr ή στο τηλέφωνο 6986573367.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή