Σπάνια φωτογραφία με τον Τσιτσάνη μαθητή Reviewed by Momizat on . Στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς και είθισται να βγαίνουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαθητών με τους καθηγητές τους. Το ίδιο συνέβη και την χρονιά 1932-33, πρά Στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς και είθισται να βγαίνουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαθητών με τους καθηγητές τους. Το ίδιο συνέβη και την χρονιά 1932-33, πρά Rating: 0

Σπάνια φωτογραφία με τον Τσιτσάνη μαθητή

Σπάνια φωτογραφία με τον Τσιτσάνη μαθητή

Στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς και είθισται να βγαίνουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαθητών με τους καθηγητές τους. Το ίδιο συνέβη και την χρονιά 1932-33, πράγμα που σημειώνεται στο πίσω μέρος της συγκεκριμένης: “Μετά το πέρας του τελευταίου μαθήματος των απολυτηρίων εξετάσεων εις το προαύλιον του Γυμνασίου μας. Τρίκαλα 6-7-1933”.
Πέραν όλων των άλλων η φωτογραφία έχει εξαιρετική ιστορική σημασία, καθώς στη δεύτερη σειρά (την πρώτη των ορθίων) τρίτος από αριστερά διακρίνεται ο μετέπειτα μέγας λαϊκός μουσικοσυνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης.
Είναι εποχή που η οποιαδήποτε σταδιοδρομία ήταν συνυφασμένη με την πρόοδο στις γυμνασιακές σπουδές, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλοί από τους εικονιζόμενους τότε μαθητές στελέχωσαν την μεταπολεμική τρικαλινή κοινωνία. Ο Βασίλης Τσιτσάνης που άνοιξε τα φτερά του γι’άλλες πολιτείες αναδείχθηκε σε κορυφαία φυσιογνωμία του ελληνικού (και όχι μόνο) πενταγράμμου.

Σωτήρης Κύρμπας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή