Σςςςςς, η ΓΣΕΕ κοιμάται Reviewed by Momizat on . Διήμερη απεργία από σήμερα κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αλλά η ΓΣΕΕ απέχει τρομακτικά. Είχε αναπαραχθεί τις προηγούμενες ημέρες και κυκλοφόρησε χωρίς να διαψευστεί, ότι η ΓΣ Διήμερη απεργία από σήμερα κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αλλά η ΓΣΕΕ απέχει τρομακτικά. Είχε αναπαραχθεί τις προηγούμενες ημέρες και κυκλοφόρησε χωρίς να διαψευστεί, ότι η ΓΣ Rating: 0

Σςςςςς, η ΓΣΕΕ κοιμάται

Σςςςςς, η ΓΣΕΕ κοιμάται

Διήμερη απεργία από σήμερα κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αλλά η ΓΣΕΕ απέχει τρομακτικά. Είχε αναπαραχθεί τις προηγούμενες ημέρες και κυκλοφόρησε χωρίς να διαψευστεί, ότι η ΓΣΕΕ θα αποφάσιζε (ή είχε αποφασίσει) συμμετοχή με 24ωρη απεργία σήμερα.

Αντ’ αυτού, ένα απόλυτο μηδενικό.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το μερησμέρι της Δευτέρας:

“Μετά την είδηση που αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πραγματοποίηση από την ΓΣΕΕ 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Τρίτη, σας ενημερώνουμε ότι:

1. Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη, με δεδομένο το γεγονός ότι η Συνομοσπονδία για τη συνέχιση του αγώνα αναμένει τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών μελών της βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
2. Αποφασίστηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Γίνεται μάλιστα μαζική έκκληση προς όλους για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση της βίας παράλληλα με την περιθωριοποίηση των απολογητών της βίας και του ναζισμού.

Με γνώμονα αυτές τις αποφάσεις έως το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ”

Είναι προφανές ότι αυτό το “καμία παράταξη” επιρρίπτει ευθύνες σε όλους. Σε όλους όσοι ως εκπρόσωποι των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα υποτίθεται ότι κάνουν τα πάντα για να υπερασπίσουν, προωθήσουν και διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Πού είναι η μαχητικότητα; Πού είναι η διάθεση για αγώνα; Πού είναι η περάσπιση των παλιών Συλλγικών Συμβάσεων, η καταγγελία της μαύρης εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας, των απολύσεων, των απλήρωτων υπερωριών, των συνεχών καταπατήσεων των ήδη καταπατημένων όρων εργασίας; Ποια είναι η συνδικαλιστική τους διάθεση για δράση;

Ο χρόνιος κρατικός συνδικαλισμός δείχνει τώρα τα αποτελέσματά του. “Καμία παράταξη”! Ούτε μία!

Και όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι, περιμένουν, λέει, τι θα πουν τα Εργατικά Κέντρα. Ούτε ένα Εργατικό Κέντρο δεν ζήτησε απεργία; Και γιατί περιμένουν; ΤΙ περιμένουν; Να πήξει το γάλα;

Και όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι, δυσφημούν τον συνδικαλισμό εν γένει. Αντί να προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείχνουν την  – έστω – αντίσταση στα όσα γίνονται γύρω μας, απλώς περιμένουν!

Αν βαρέθηκαν την πρέφα, ας το πουν στους εργαζόμενους, να το ξέρουν.

Ετσι κι αλλιώς, οι εργαζόμενοι πάντα μόνοι τους έκαναν ό,τι έκαναν.

Αν συμβαίνει κάτι άλλο, όπως διαφωνίες, συνομιλίες, συζητήσεις (μεταξύ τους ή με την ΑΔΕΔΥ, όπως ευρέως κυκλοφορεί…), πάλι να μας το πουν. Δεν είναι ντροπή. Σϊγουρα θα είναι καλύτερο από το “περιμένει”.

Ως αντίλογος, υπάρχει η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, στις 13 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτή η Ε.Ε., αποφάσισε:

2. Να καλέσει όλες τις Ομοσπονδίες μέλη και τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή της να συνεδριάσουν άμεσα ώστε να σχεδιαστεί από κοινού η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.
3. Να συγκληθεί μέχρι τέλους του μήνα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις μορφές και την κλιμάκωση του αγώνα, σύμφωνα με τις προτάσεις των οργανώσεων μελών της ΓΣΕΕ.

Πέρασαν δέκα ημέρες και τίποτε; Και γιατί να περιμένουν τα ΕΚ και τις Ομοσπονδίες; Από σήμερα η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 48ωρη απεργία. Ούτε καν ως συμπαράσταση δεν μπορούσαν να κηρύξουν έστω μια στάση εργασίας;

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή