Στήριξη σε ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση», εν όψει τριπλών εκλογών Reviewed by Momizat on . Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ αναφέρει: Από νωρίς ο χώρος έξω από το Πνευματικό Κέντρο γέμισε με τραγούδια, ενθουσιασμό, σημαίες & συνθήματ Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ αναφέρει: Από νωρίς ο χώρος έξω από το Πνευματικό Κέντρο γέμισε με τραγούδια, ενθουσιασμό, σημαίες & συνθήματ Rating: 0

Στήριξη σε ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση», εν όψει τριπλών εκλογών

Στήριξη σε ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση», εν όψει τριπλών εκλογών

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, η ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ αναφέρει:

Από νωρίς ο χώρος έξω από το Πνευματικό Κέντρο γέμισε με τραγούδια, ενθουσιασμό, σημαίες & συνθήματα από τη μαζική προσέλευση των μελών, και των φίλων του ΚΚΕ, ενδεικτικό της θαρραλέας ανοδικής πορείας του ΚΚΕ και των συνδυασμών που υποστηρίζει.

Τη συγκέντρωση άνοιξε , κάτω από πλήθος χειροκροτημάτων, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βάσω Μπακάση. Η Βάσω Μπακάση στην ομιλία της τόνισε χαρακτηριστικά:

 «Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση φτιάχτηκε για να υπηρετεί άλλα συμφέροντα, μεγάλα, , όχι τα συμφέροντα του λαού , του απλού κόσμου της δουλειάς, για το φτωχό αγροτόκοσμο. Για το λαό σημαίνει : σκλαβιά, αλυσίδες στα πόδια και στα χέρια. Δουλειά και ευημερία μέσα στην ΕΕ, το σφαγείο των λαϊκών δικαιωμάτων, είναι τρύπιες υποσχέσεις που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.

Εμείς την πολεμήσαμε από γεννησιμιού της, γιατί από τότε είναι αντιδραστική η ΕΕ, δε διορθώνεται ούτε σήμερα ούτε αύριο.

Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμφωνούν με τη στατηγική , με την καρδιά αυτής της  πολιτικής.

Οι δήθεν ανεξάρτητοι είναι στρατευμένοι. Ανήκουν στο στρατόπεδο της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ και έχουν θέσεις υποταγμένες στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων , ίδιες με αυτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

Μην τους επιτρέψεις να σε ξεγελάσουν! Όλοι αυτοί που ζητούν τη ψήφο του λαού ως καλύτεροι διαχειριστές, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη φτώχεια του λαού και ταυτόχρονα υποκλίνονται μπροστά στη νομιμότητα που λέει ότι δίκιο είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες του λαού»

 

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Καΐκης , υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική πλειοψηφία, ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό. Να είναι ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται.

Να στηρίξουμε τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν δουλειά, εισόδημα, κοινωνική ασφάλιση. Εμείς δε βολευόμαστε με κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, κάνοντας τον αναρμόδιο όταν κλείνουν νοσοκομεία, όταν οι ανασφάλιστοι δε μπορούν ν α έχουν περίθαλψη και φάρμακα, όταν μαζικά οι οικογένειες δεν έχουν θέρμανση, όταν κόβεται το νερό και το ρεύμα, όταν λιποθυμούν παιδιά από την πείνα

Είμαστε έτοιμοι να απειθαρχήσουμε σε κάθε αντιλαϊκό νόμο, και στην εφαρμογή του Καλλικράτη. Δε μας φοβίζουν εκβιασμοί και απειλές.

Δεν έχουμε δεσμούς και αλισβερίσι με επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν υποσχόμαστε ανώδυνες και εύκολες λύσεις, ούτε λέμε άλλα τη μια και άλλα την άλλη μέρα. Δε θα λυγίσουμε, δε θα κάνουμε πίσω, δε θα κοροϊδέψουμε.

Γνωρίζουμε πως η μάχη δεν είναι εύκολη. Δεν παλεύουμε με τους ίδιους όρους. Εμείς δεν έχουμε να διαθέσουμε χιλιάδες ευρώ σε εφημερίδες, τηλεοράσεις και πολύχρωμα φυλλάδια.Δεν έχουμε στο πλευρό μας τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να μας χρηματοδοτούν.

Καλούμε τον κόσμο να μη λυγίσει σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να ξεπεράσει φόβους και να ρίξει ανοιχτά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κάλπη.

Δεν επαναπαυόμαστε.

Δε θα χαλαρώσουμε.

Αντίθετα το επόμενο διάστημα έως την Κυριακή των εκλογών θα εντείνουμε την προσπάθεια. Θα δώσουμε τη μάχη ώστε το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο να φτάσει σε κάθε σπίτι. Όλοι μαζί, υποψήφιο αλλά και όλοι όσοι δε μπήκαν στο ψηφοδέλτιο, οργώνουμε κάθε συνοικία, κάθε γειτονιά, κάθε δρόμο.

Θα δώσουμε απάντηση.

Θα αποδείξουμε ότι ο λαός έχει δύναμη.

Δίνουμε τη μάχη για κάθε ψήφο.

Θα δώσουμε τη μάχη για να είμαστε στο δεύτερο γύρο για το δήμο Τρικκαίων.

Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το Ρίζο Μαρούδα , υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό κατήφορο της, είναι αποφασισμένη να πάρει νέα μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα από τις 26 του μήνα με το τέλος των εκλογών. Ταυτόχρονα πανηγυρίζει ότι η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές, θα έρθει ανάκαμψη και σαν απόδειξη παρουσιάζει το πρωτογενές πλεόνασμα και τα ψίχουλα που θα δώσει σε λίγο κόσμο με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα. Για ποια ανάκαμψη μιλάνε και για ποιόν; Τι όφελος θα έχει ο εργαζόμενος που θα παίρνει 400-500 ευρώ χωρίς ουσιαστική ασφάλιση, χωρίς 8ωρο και δικαιώματα, χωρίς κατακτήσεις; Τι όφελος θα έχουν το 1.500.000 άνεργοι; Θα βρουν δουλειά στις 26 Μάη; Τι όφελος θα έχει ο αγρότης που του παίρνουν την σοδειά για ψίχουλα και έχει κατακλυστεί η ελληνική αγορά με εισαγόμενα προϊόντα; Ποιο το όφελος του μικρομαγαζάτορα που βάζει λουκέτο αφού ο λαός δεν έχει χρήματα να ψωνίσει και ούτε θα αποκτήσει με την ανάκαμψη; Ουσιαστικό όφελος θα έχουν οι επιχειρηματίες, τα μονοπώλια που θα επενδύουν στην χώρα και θα αμείβουν με ψίχουλα τους εργαζόμενους και έτσι θα αυξάνουν την ήδη τεράστια κερδοφορία τους.

Το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργήθηκε στις στάχτες των κατακτήσεων και της ζωής του ελληνικού λαού. Δημιουργήθηκε στις συνθήκες της οξύτατης φτώχειας, του αίσχους να λιποθυμάνε παιδιά από την πείνα στα σχολεία, να πεθαίνουν άνθρωποι από τα μαγκάλια τον 21ο αιώνα, να οδηγούνται στην εξαθλίωση 1.5 εκατ. άνεργοι, να πληρώνουμε χαράτσια στα σπίτια, στα χωράφια, στο ρεύμα, στο νερό, και δυσβάστακτη φορολογία. Πήραν από την τσέπη του λαού δεκάδες δις ευρώ για να δώσουν ψίχουλα σε ελάχιστους δικαιούχους προσπαθώντας να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη κοροϊδεύει τον λαό και επιδιώκει να κερδίσει τις εκλογές με σύνθημα στις «26 να φύγουν» υποσχόμενος ότι θα άρει τις αρνητικές συνέπειες από τα μνημόνια και τα νέα μέτρα. Η πρακτική του, το πρόγραμμα του, οι δηλώσεις του Τσίπρα και των στελεχών του όμως άλλα λένε. Είναι μάστορες στην «κωλοτούμπα» προσπαθώντας ακροβατικά να ισορροπήσουν σε υποσχέσεις προς τον λαό αλλά με ουσιαστικές δεσμεύσεις στην Ε.Ε, στον ΣΕΒ, σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Το σκίσιμο του μνημονίου που έλεγαν τον Μάιο του 2012 έγινε τώρα διαγραφή ενός μέρους του χρέους και δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις. Δεν δεσμεύονται ότι θα καταργήσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και πώς να το κάνουν άλλωστε αφού αποτελούν στρατηγική επιλογή της Ε.Ε και ο ΣΥΡΙΖΑ θιασώτης και υποστηρικτής αυτής της λυκοσυμμαχίας. Σπέρνουν μόνο αυταπάτες στον ελληνικό λαό, του κρύβουν την αλήθεια ότι με μνημόνια ή και χωρίς αυτά, τα αντιλαϊκά μέτρα πάρθηκαν για να μείνουν. Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 αναδείχτηκε αξιωματική αντιπολίτευση με 27% όμως κανένα αρνητικό μέτρο δεν μπόρεσε να εμποδίσει, καμιά συλλογική αντίσταση του λαού δεν οργάνωσε, δεν πρωτοστάτησε στην πάλη του λαού, θέλει τον λαό κατατσακισμένο και ηττοπαθή στον καναπέ και απλά τον καλεί να τον ψηφίσει και υπόσχεται λύσεις. Μας τελείωσαν οι σωτήρες, καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν τα λαϊκά στρώματα ότι με μια ψήφος, με μια κυβέρνηση, στα ασφυκτικά πλαίσια της Ε.Ε και με την οικονομία στα χέρια των λίγων μπορεί να προκύψει ουσιαστική φιλολαική λύση.

Μόνο η πάλη του λαού, η κοινή δράση και συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών, όλοι αυτοί που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση μπορεί να ανακόψει αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ και εκλογικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να οργανωθεί η συλλογική λαϊκή αντίσταση και πάλη. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί και θα συνεχίσει την οργάνωση αγώνων, κινητοποιήσεων, διεκδικήσεων όπως το έκανε και στα πρόσφατα αγροτικά μπλόκα με στόχο την καλυτέρευση της ζωής του λαού αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστικές αλλαγές και για ανάπτυξη προς όφελος του λαού με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίζος Μαρούδας.

kke_pneumatiko1 kke_pneumatiko kaikis_pneumatiko maroudas_kke mpakasi_pneumatiko

 

Αφήστε το σχόλιο σας