"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Σταματήστε τον κατήφορο, τώρα ! – Φτάνει πια, αρκετά ως εδώ !

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Δημήτρης Πετσέτας : Ξεκίνησα με πολύ καλή διάθεση τη σημερινή μέρα, με τη βοήθεια και της υπέροχης λιακάδας. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς έπρεπε να επιτηρήσω τα παιδιά των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου που έγραφαν τρίωρο διαγώνισμα.

Θλιβερές κάποιες διαπιστώσεις και σήμερα, φίλες και φίλοι. Μαθητές που έχουν 19άρια και 20άρια στα Μαθηματικά των προηγούμενων τάξεων, αγνοούν βασικά πράγματα.

Δεν ξέρουν ότι οι απέναντι πλευρές των παραλληλογράμμων είναι ίσες και ότι οι διαδοχικές τους γωνίες είναι παραπληρωματικές, αγνοούν βασικές ιδιότητες των δυνάμεων αριθμών, παρουσιάζουν απελπιστική εικόνα στην εκτέλεση πράξεων χωρίς τη χρήση αριθμομηχανών και πάρα πολλά ακόμα.

Κάποιοι φταίνε για αυτή την κατάσταση και αυτοί δεν είναι μόνον οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι με τις λαϊκίστικες αποφάσεις τους. Είναι και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, είναι και οι γονείς που νοιάζονται μόνον για τη βιτρίνα των βαθμών και όχι για την ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών τους, είναι και τα ίδια τα παιδιά που δεν διαθέτουν τον καλώς νοούμενο εγωισμό και έχουν αφομοιώσει τη νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, έμαθαν να αποδίδουν όλες τις ευθύνες στους άλλους και δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά είναι τα θύματα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

Γινόμαστε κακοί, όσοι από εμάς βγάζουμε τα άπλυτα στη φόρα και δεν κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και χαλώντας τη μόστρα.

Πονάει το στομάχι μου και κοντεύει να τρυπήσει κάθε φορά που κάνω τέτοιες διαπιστώσεις.

Ξέρω ότι χάνω σε δημοτικότητα, αλλά θα συνεχίσω να παίζω τον ρόλο του καθρέφτη που δείχνει την πραγματικότητα, αφού δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφιος για βουλευτής ή για δήμαρχος.

Θέλω μόνον να προσφέρω κάτι, με την κραυγή μου, και τίποτα περισσότερο. Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε, έχουμε ιερό καθήκον να το κάνουμε.

Η συστηματική υποκρισία και τα ασύστολα ψέματα οδηγούν στην καταστροφή μία ολόκληρη κοινωνία… Φτάνει πια, αρκετά ως εδώ !

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης