Σταματούν την απεργία πείνας 4.500 κρατούμενοι Reviewed by Momizat on . "Σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου αναστέλλουμε τη μαζική πανελλαδική απεργία πείνας που είχαμε ξεκινήσει ενάντια στο νομοσχέδιο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας" αναφέρει σ "Σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου αναστέλλουμε τη μαζική πανελλαδική απεργία πείνας που είχαμε ξεκινήσει ενάντια στο νομοσχέδιο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας" αναφέρει σ Rating: 0

Σταματούν την απεργία πείνας 4.500 κρατούμενοι

Σταματούν την απεργία πείνας 4.500 κρατούμενοι

“Σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου αναστέλλουμε τη μαζική πανελλαδική απεργία πείνας που είχαμε ξεκινήσει ενάντια στο νομοσχέδιο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλίας Επιτροπής Αγώνα Φυλακών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε μέσο.

Προστίθεται στην ανακοίνωσή τους:

“Αναστέλλουμε την απεργία πείνας, αλλά δεν τερματίζουμε τη κινητοποίησή μας. Αντίθετα ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι δε πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο ούτε στο Δομοκό ούτε πουθενά.

Παραμένουμε καχύποπτοι απέναντι στις βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου που θα κατατεθούν τη Πέμπτη και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να ματαιώσουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε θα βελτιωνόταν αν δεν κάναμε την απεργία πείνας. Ας γνωρίζει όμως και το υπουργείο πως απέναντι στην οργανωμένη σιωπή που επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκρύπτοντας τη ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ που έχει γίνει (4.500 κρατούμενοι απεργοί πείνας), από εδώ και πέρα , αλλάζουμε τα μέσα αγώνα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες μορφές αντίστασης. Ο νοών νοείτω…”.

Στις φυλακές τύπου Γ προβλέπεται
ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα άδειας, δεν θα έχουν το δικαίωμα επικοινωνίας με τους συγγενείς τους ή το δικαίωμα αυτό θα περιορίζεται κατά βούληση από τον εσωτερικό κανονισμό, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει τον ρόλο που σε άλλα καταστήματα έχουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στις φυλακές αυτές θα μεταβαίνουν κατάδικοι αλλά και υπόδικοι “για βαριά εγκληματική συμπεριφορά”, περιλαμβανομένων των διωκόμενων με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η κράτηση σε φυλακή τύπου Γ –ελάχιστης διάρκειας πέντε ετών– αποφασίζεται από τον εισαγγελέα, καθώς ο ίδιος κρίνει εάν ο κρατούμενος συνιστά απειλή για “την ασφάλεια της χώρας και τη δημόσια τάξη”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή