"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Στα βουνά της Πίνδου, στην περιοχή τ’ Ασπροποτάμου, η φύση «νίκησε» για άλλη μια φορά τον άνθρωπο.

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Ανεβαίνοντας από την Καλαμπάκα και περνώντας το οδικό πέρασμα της Κιάτρα Μπροάστα και κατεβαίνοντας για τα χωριά Στεφάνι, Δολιανά και Κρανιά, αντικρίζεις μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στην ορεινή Ελλάδα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ίσως μια από τις πιο όμορφες διαδρομές δίπλα στον Ασπροπόταμο, που πλέον «προσφέρεται» μόνο για τους λάτρεις των αυτοκινήτων και μηχανών εκτός δρόμου. Η διαδρομή συνέχιζε μέχρι την τοποθεσία Τρία Ποτάμια, όπου έκανες τον κύκλο του Ασπροποτάμου αριστερά και νότια για τα χωριά ως και το Περτούλι και κατεβαίνοντας για την Πύλη. Πλέον ο δρόμος δεν υπάρχει και αν κάποιος θέλει να συνεχίσει μπορεί μόνο από το χωριό Κρανιά, από το δασικό δρόμο για το χωριό Πολυθέα σε δρόμο ξανά δύσκολο κι όχι για όλους.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Από εκεί μπορεί να συνεχίσει δεξιά και βόρεια προς τα χωριά Καλιρρόη, Κατάφυτο, Ανθούσα και Χαλίκι, όπως και για τα ακόμα πιο ορεινά οδικά περάσματα του Μπάρου και της Μάντρα Χότζα. Όλο το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο των φωτογραφιών, είναι περίπου τριάντα λεπτά με προσεκτική οδήγηση, και καλά είναι να αποφεύγεται τις βροχερές μέρες. Μια ώρα είναι ο δρόμος από την Κρανιά προς την Πολυθέα, η συνολική διαδρομή δεν περιγράφεται η καταστροφή με λόγια, ούτε οι φωτογραφίες μπορούν να αναδείξουν το πρόβλημα. Από την άλλη είναι μια μεγάλη εμπειρία και δέος για τη δύναμη της φύσης, για όσους αρέσκονται σε τέτοιες διαδρομές.
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο
Ευχόμενοι να μην παραμείνει για πολύ αυτή η κατάσταση στα όμορφα ψηλά βουνά μας και μεγάλη προσοχή στους τολμηρούς, πάντα με σεβασμό στο βουνό.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Aσπροπόταμος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τά βουνά μας, έχουν δασικό πλούτο, πού ειδικά τό χωριό μου ή Κρανιά “παραχώρησε” στό δημόσιο, τό “κράτος”, τό οποίο τόν παραχώρησε στούς ιδιώτες, καί πού όι ιδιώτες δέν παραχώρησαν τίποτα,τσιβά,στούς χωριανούς
    Εάν θέλουμε δρόμους, νά πάρουμε πίσω τόν δασικό μας πλούτο, καί νά φτιάξουμε τά χωριά μας καλύτερα κι από πρίν τήν ναζιστική λαίλαπα
    Τώρα είναι τό πήδημα αφού φαίνεται ή Ρόδος ξεκάθαρα, αλλοιώς,βουλώστε το γιά ακόμα χίλια χρόνια, χριστιανοί βλάχοι ραγιάδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης