Στα ημιτελικά η Σύρια πρόσφυγας που πέρασε κολυμπώντας από τα παράλια της Τουρκίας Reviewed by Momizat on . Συγκλονίζει η προσπάθεια της 18χρονης Σύριας Γιούσρα Μαρντίνι η οποία μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων και το Σάββα Συγκλονίζει η προσπάθεια της 18χρονης Σύριας Γιούσρα Μαρντίνι η οποία μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων και το Σάββα Rating: 0

Στα ημιτελικά η Σύρια πρόσφυγας που πέρασε κολυμπώντας από τα παράλια της Τουρκίας

Στα ημιτελικά η Σύρια πρόσφυγας που πέρασε κολυμπώντας από τα παράλια της Τουρκίας

Συγκλονίζει η προσπάθεια της 18χρονης Σύριας Γιούσρα Μαρντίνι η οποία μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων και το Σάββατο προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος στα100μ. πεταλούδα γυναικών.

 

Η Σύρια πρόσφυγας έκανε χρόνο 1:09:21 και η προσωπική της περιπέτεια μόνο ασυγκίνητη δεν αφήνει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.
Η 18χρονη Μαρντίνι αφού κολύμπησε στα κρύα νερά του Αιγαίου από την Τουρκία μέχρι τη Λέσβο, βρίσκεται πια μακριά από τις ριπές του εμφυλίου πολέμου που πλήττει τη χώρα της και παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της πεταλούδας.
Αναγκάστηκε να κολυμπήσει την απόσταση από τα τουρκικά παράλια μέχρι τη Λέσβο, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επενέβαινε μαζί με άλλα 20 άτομα, άρχισε να μπάζει νερά. Ήταν η μόνη που ήξερε κολύμπι, έπεσε στη θάλασσα και κολυμπούσε για πολλές ώρες για να φτάσει στην Ελλάδα και την Λέσβο.
Από εκεί κατέληξε στη Γερμανία και το Βερολίνο, όπου ξεκίνησε κολύμβηση εκεί όπου την εντόπισε ένας προπονητής και την ανέδειξε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή