Στα κάγκελα οι γιατροί για τις εφημερίες! Πως κόπηκε η τροπολογία για τις πληρωμές Reviewed by Momizat on . Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς «κόπηκε» η τροπολογία που αφορούσε τις πληρωμές των εφημεριών. Κι εκεί που οι γιατροί περίμενα Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς «κόπηκε» η τροπολογία που αφορούσε τις πληρωμές των εφημεριών. Κι εκεί που οι γιατροί περίμενα Rating: 0

Στα κάγκελα οι γιατροί για τις εφημερίες! Πως κόπηκε η τροπολογία για τις πληρωμές

nosokomeio1

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς «κόπηκε» η τροπολογία που αφορούσε τις πληρωμές των εφημεριών.

Κι εκεί που οι γιατροί περίμεναν να δουν το χρώμα του χρήματος από τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει εδώ και καιρό, τελικά η σχετική τροπολογία δε θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Κρίθηκε άσχετη με το νομοσχέδιο και θα κατατεθεί σε άλλο που θα είναι του υπουργείου Υγείας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι θα αποπληρωθούν τις εφημερίες τους πολύ αργότερα χωρίς μάλιστα να αποσαφηνίζεται από την κυβέρνηση το πότε ακριβώς.
Πάντως ήδη τις τελευταίες ημέρες είχαν αρχίσει να δημιουργούνται αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση θα έδινε λύση όπως είχε υποσχεθεί. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει μάλιστα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εκταμίευση 24 εκατ. ευρώ, η οποία ωστόσο δεν εκδόθηκε ποτέ σε ΦΕΚ.
nosokomeio2
Ήδη τα σωματεία και οι ενώσεις των γιατρών είναι στα …κάγκελα μόλις πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα, με πολλούς μάλιστα να εισηγούνται ακόμη και κινητοποιήσεις στη…φρέσκη αριστερή κυβέρνηση.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών που είχε μιλήσει για την υπουργική απόφαση που δεν εκδόθηκε ποτέ σε ΦΕΚ, αναφέρει σε νέα της ανακοίνωση:

«Με χθεσινή μας ανακοίνωση είχαμε επισημάνει πως Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ, και πως όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε» και διαδικαστικά προβλήματα.

Πριν … «αλέκτωρ λαλήσει», σήμερα μαθαίνουμε πως η «κοινή υπουργική απόφαση» που – υποτίθεται – περιμέναμε να «δημοσιευτεί σε ΦΕΚ για να λυθεί το θέμα», τελικά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (!), αλλά ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (!!) την οποία ΑΠΕΡΡΙΨΕ (!!!) η Πρόεδρος της Βουλής ως «άσχετη» με το νομοσχέδιο περί «ανθρωπιστικής κρίσης» στο οποίο είχε ενταχθεί ως τροπολογία».

Και η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών μιλά ανοικτά για κινητοποιήσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει πλέον να μείνει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ σε κανέναν πως ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ».

Να σημειωθεί πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει πως με την κοινή υπουργική απόφαση που προωθούσε θα λύνονταν γενικότερα το πρόβλημα των εφημεριών καθώς οριζόταν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών.
Δήμητρα Ευθυμιάδου

healthreport.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή