Στα λεωφορεία παραμένουν οι πρόσφυγες Reviewed by Momizat on . Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η επιχείρηση μετεγκατάστασης των 619 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχε Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η επιχείρηση μετεγκατάστασης των 619 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχε Rating: 0

Στα λεωφορεία παραμένουν οι πρόσφυγες

Στα λεωφορεία παραμένουν οι πρόσφυγες

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η επιχείρηση μετεγκατάστασης των 619 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, η οποία πρόκειται να εκκενωθεί προσωρινά προκειμένου στον χώρο να τοποθετηθούν 200 προκάτ οικίσκοι.

Ήδη από το Κουτσόχερο έχουν μεταφερθεί με πέντε λεωφορεία πρόσφυγες στην προσωρινή δομή φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο Κυψελοχώρι του δήμου Τεμπών σε ανενεργό στρατόπεδο, αλλά οι μεταφερθέντες εκεί αρνούνται να κατέβουν από τα λεωφορεία και ζητούν να μεταφερθούν αλλού.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από τους 619 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα Κουτσόχερο οι 450 περίπου θα μεταφερθούν στο Κυψελοχώρι και οι υπόλοιποι σε δομή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης των οικίσκων στο Κουτσόχερο που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν επί δίμηνο.

www.eleftheria.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή