"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Στα μπλε ο μύλος Ματσόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

AFTISMOS7Με μια ουσιαστική και μια συμβολική δράση, συμμετείχε ο Δήμος Τρικκαίων στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό. Η ουσιαστική ήταν η υποστήριξη της πρωτοβουλίας της ΚΟΙΝΣΕΠ EquusEqual, που πραγματοποιήθηκε στον μύλο Ματσόπουλου (αίθουσα δημοτικού κινηματογράφου). Σε αυτή, οι υπεύθυνοι της ΚΟΙΝΣΕΠ διά της προέδρου κ. Δέσποινας Χαρισοπούλου, ανέλαβαν να ενημερώσουν τους πολυπληθείς παριστάμενους, για την έννοια και τις όψεις της διαφορετικότητας. Με προβολή δύο βίντεο και με τριπλές δράσεις βιωματικότητας για μικρά παιδιά, καταδείχθηκε η αναγκαιότητα της κατανόησης του διαφορετικού στην κοινωνία και στη ζωή μας (π.χ., να περάσουν νήμα μέσα από χάντρα, αλλά φορώντας γάντια κουζίνας, ή να περπατήσουν σε τεθλασμένη γραμμή, αλλά φορώντας ανάποδα τα κιάλια, προκειμένου να δοθεί η «γεύση» της διαφορετικής αντιμετώπισης απλών, καθημερινών πράξεων από άτομα με αυτισμό) . Οι δράσεις αυτές, σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αφορούν όλους εμάς, που μπορούμε να κατανοούμε τις διαστάσεις της διαφορετικότητας γύρω μας. Κυρίως, όμως, αφορούν τα παιδιά, που πλέον κατανοούν ότι είναι σημαντική η διεύρυνση της αντίληψης για τον συνάνθρωπο.
Παρόντων των αντιδημάρχων κ. Χρυσάνθης Γάλλου – Δαλκαφούκη και Βασιλένας Μητσιάδη, το ραντεβού ανανεώθηκε για τι 16 Απριλίου. Στον χώρο έξω από τον μύλο, στο πάρκο Ματσόπουλου, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη εκδήλωση για τον αυτισμό, αυτή τη φορά με αντικείμενο τη θεραπευτική ιππασία.
Η συμβολική ενέργεια του Δήμου, αφορούσε στον φωτισμό του κεντρικού κτηρίου του μύλου Ματσόπουλου: με χρώμα μπλε, όπως είναι το χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού, δόθηκε το μήνυμα και η διάσταση της αποδοχής της διαφορετικότητας στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας.

Από το γραφείο Τύπου

AFTISMOS6 AFTISMOS AFTISMOS1 AFTISMOS2 AFTISMOS3 AFTISMOS4 AFTISMOS5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης