Στα Περτουλιώτικα Λειβάδια το 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Reviewed by Momizat on . Με αφιέρωμα στη ώθηση για μια καινούρια αρχή, με στροφή στην ύπαιθρο και στην πρωτογενή παραγωγή για να ξαναβρούμε την δημιουργική μας ψυχολογία, όπως αναφέρετα Με αφιέρωμα στη ώθηση για μια καινούρια αρχή, με στροφή στην ύπαιθρο και στην πρωτογενή παραγωγή για να ξαναβρούμε την δημιουργική μας ψυχολογία, όπως αναφέρετα Rating: 0

Στα Περτουλιώτικα Λειβάδια το 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

antamoma_sarakatsanaioi

Με αφιέρωμα στη ώθηση για μια καινούρια αρχή, με στροφή στην ύπαιθρο και στην πρωτογενή παραγωγή για να ξαναβρούμε την δημιουργική μας ψυχολογία, όπως αναφέρεται, πραγματοποιείτε το 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια (Νομός Τρικάλων), σε υψόμετρο 1150 μέτρων.

Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι το γένος Έλληνες, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γιώργος Μουτσιάνας, αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.

Το φετινό Αντάμωμα, προσθέτει, απαντά με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και ξορκίζει τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.
sarakatsanaioi
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το 4ο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας ενώ κορυφαία στιγμή του Ανταμώματος, επισημαίνεται, θα είναι η αναπαράσταση της σύλληψης, των βασανιστηρίων και της θανάτωσης του Σταυραετού των Αγράφων, όπως διευκρινίζεται, οπλαρχηγό Αντώνη Κατσαντώνη.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι εξής δύο εκδηλώσεις:Το 4ο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικου Τραγουδιού για Νέους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ώρα 21:00μ.μ στην πλατεία του χωριού Ελάτη. Στο γλέντι ήδη προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν νεαροί Σαρακατσάνοι καλλιτέχνες (μουσικοί και τραγουδιστές).

Επίσης για 4η συνεχή χρονιά, θα διοργανωθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου 5*5 το Σάββατο 27 Ιουνίου στα Περτουλιώτικα λιβάδια.Στο τουρνουά μπορούν να συμμετάσχουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες όλων των Σαρακατσάνικων συλλόγων της Ελλάδας και της Διασποράς, που το επιθυμούν με ομάδες παίδων και εφήβων – ανδρών.

Αφήστε το σχόλιο σας