"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Στα Τρίκαλα αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για τον Παύλο Φύσσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό, εθνικισμό!

Συγκέντρωση και πορεία: Τρίτη 18/9, 8 μμ, Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν.

Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν “νόμιμο” πολιτικό κόμμα και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνέχεια των ιδεολογικών της προγόνων.
5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ η δίκη της Χ.Α. βαίνει προς το τέλος της, παρατηρούμε, με σημαίες τον εθνικισμό και το μίσος προς γειτονικούς λαούς, τον ρατσισμό και το μίσος για τους πρόσφυγες, δυναμική επανεμφάνιση φασιστικών ομάδων στον δρόμο στη χώρα μας, ενώ με νέες αντιπροσφυγικές ρατσιστικές συμφωνίες να επικυρώνονται στην ΕΕ και τα προβλήματα των προσφύγων να οξύνονται, ταυτόχρονα με την κοινωνική κρίση που προκαλεί η πολιτική της σιδερένιας δημοσιονομικής πειθαρχίας των κυβερνήσεων, παρατηρούμε ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Πλησιάζοντας η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Ότι θα παλέψουμε έως το τέλος για να μην παραδοθεί η κοινωνία μας στο δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στο δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαχητικά κι ενωτικά απέναντι στον φασισμό, στον ρατσισμό, στον πόλεμο και τον εθνικισμό, καθώς και στις αιτίες που τους γεννούν και τους εκτρέφουν, στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Θα υπερασπιστούμε τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, όσες κι όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους για αξιοπρέπεια και μια καλύτερη ζωή.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, ημέρα συμπλήρωσης 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης