"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Στα Τρίκαλα αυτή είναι η Δημοκρατία σας υποκριτές

lafarm

Σχετικά άρθρα

O Ευθύμιος Κακαραντζούλας από τα πρώτα έδρανα της βουλής ,σήκωσε τα δυο του χέρια ψηλά χαιρετώντας τους πολυπληθείς οπαδούς του, που τον αποθέωναν από τα ορεινά θεωρεία .  Ήσαν εκατοντάδες και πολύ εκδηλωτικοί .
Όλοι τους ψηφοφόροι του νεοεκλεγέντα βουλευτή από τα Τρίκαλα, που περίμενε όπως και όλοι στο ναό της Δημοκρατίας,  να εισέλθει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για να αρχίσει η ορκωμοσία των εθνοπατέρων.
Πολύ πιο πίσω ,ο έτερος βουλευτής της ίδιας εκλογικής περιφέρειας , ο Κώστας Σκρέκας περνούσε απαρατήρητος ,ωσάν κομπάρσος που τον επισκίαζε ο πρωταγωνιστής .
Ήταν πρωτόγνωρο σκέφτηκε αυτό που βιώνουν  τα Τρίκαλα εδώ και έξι μήνες τώρα ,με την έλευση στα πολιτικά πράγματα του νομού,  ενός αγνώστου μέχρι τότε, υποψηφίου για το ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Τα τοπικά ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τον αποθέωναν ,με το αζημίωτο βέβαια, ενώ  ο  Καρδούλας τον έβγαζε πρώτο με διαφορά,να σαρώνει στις δημοσκοπήσεις .
Ανακηρύχθηκε  πολιτευτής, ως ad hoc Άριστος  της παράταξης ( κάτι σαν τον Χρ.Λιάππη)  και με προεκλογικό σύνθημα :  Τα παιδιά των πελατών του πολιτικού συστήματος  ,είναι δικά μας παιδιά…, κυριολεκτικά σάρωσε με 40.000 ψήφους στις εκλογές .
Απόστρατοι χωροφύλακες ,συνταξιούχοι του Δημοσίου και υπάλληλοι ΔΕΚΟ ,που παλιότερα το πολιτικό σύστημα στάθηκε σωτήριο για τους ίδιους, έβλεπαν στο πρόσωπο του πολλά υποσχόμενου πολιτικού, την ελπίδα για τα αδιόριστα παιδιά τους.
Ακόμη και ο βαμμένος πράσινος Θωμάς Χαχάμης ,διάσημος για τους νωχελικούς ρυθμούς, ελεγκτής των σιδηροδρόμων, αλλά και ταπεινός εραστής της τέχνης ,ψήφισε τον Σωτήρα του τόπου κι ας ήταν δεξιός, απαρνούμενος την αγαπημένη του Χρύσα Ντιντή.
Του είχε τάξει ο αθεόφοβος Κακαραντζούλας, ότι θα παίξει την Γκόλφω στο Εθνικό θέατρο και θα παρατήσει επιτέλους τα γρήγορα τρένα (ασημένια βέλη) των νέων ιδιοκτητών του ΟΣΕ ,που δεν προλάβαινε ούτε ένα βαγόνι να ελέγξει.
Βέβαια το χεράκι τους στον προσηλυτισμό του δύσμοιρου πασόκεμον , είχαν βάλει  οι συνάδελφοί του, ο Μιχ.Μπαγιώτης και Τάκης Παζαιτης .
Τους είχε υποσχεθεί κι αυτούς ο ανερχόμενος πολιτικός αστέρας, ότι τον μεν  πρώτο θα τον βγάλει Δήμαρχο στη Φαρκαδόνα (τον Αναγνώστου προφανώς δεν τον ρώτησαν),τον δε δεύτερο θα τον κάνει μόνιμο πρόεδρο στη ΔΕΥΑΤ, με διπλή αντιμισθία βέβαια.
Τις σκέψεις του εκ Μεγάρχης βουλευτή και πρώην υπουργού, διέκοψαν δύο θηριώδεις νεαροί νοσοκόμοι και ένας ψυχίατρος του Δρομοκαίτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου,που ανήγγειλαν στον εκτελών χρέη πρόεδρο της βουλής, ότι αναγνώρισαν από την τηλεόραση τον  Ευθύμιο Κακαραντζούλα, ως τον τρόφιμο  που το είχε σκάσει προ εξαμήνου από το ίδρυμα τους.
Την έκπληξη και την αμηχανία όλων, σκέπασαν οι φωνές από τα θεωρεία του λαϊκού στοχαστή και φιλοσόφου της μικρής μας πόλης κ.Ηλία Βασιλού  :  Αυτή είναι η Δημοκρατία σας υποκριτές…
                                                                                                                                                                                                                                                                                                Μαυρογιαλούρος.
( Η στήλη αποτελεί ευθυμογράφημα και το περιεχόμενό της, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης