"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Στα Τρίκαλα διαβούλευση κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση “Κοινωνικής Σύμπραξης”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mixalakis

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα διαβούλευση κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση “Κοινωνικής Σύμπραξης”, στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/ FEAD) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020»
Παρόντες όλοι οι φορείς του Νομού προκειμένου να υποβληθεί μια πρόταση στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους και του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή 2014-2020”.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων και σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας “προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό μέσο, όπως είναι και το πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί από τα μέσα του 2015, για την πρόνοια και την κοινωνική ένταξη. Το πρόγραμμα αυτό διασφαλίζει την διάχυση της ενίσχυσης του ελάχιστου εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος σε όλους τους Δήμους της χώρας και ταυτόχρονα προσφέρει ειδική βοήθεια σε ανθρώπους, που πραγματικά έχουν ανάγκη”.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν αναλυτικά:
1. Η Οργάνωση και τρόπος Κινητοποίησης των Οργανώσεων Εταίρων – Διασφάλιση της καθολικότητας και αντιπροσωπευτικότητας των Εταίρων της υπό συγκρότηση Κοινωνικής Σύμπραξης
2. Η Συλλογική Άποψη των Φορέων – Εταίρων για τη μορφή και την οργάνωση των Κοινωνικών Συμπράξεων του ΤΕΒΑ
3. Η Συλλογική Άποψη των Φορέων – Εταίρων για την λειτουργία των Κοινωνικών Συμπράξεων του ΤΕΒΑ
4. Η Συνοπτική Έκθεση Υφιστάμενης Κατάστασης στην Περιοχή Παρέμβασης

Η διαβούλευση κατέληξε σε μια σειρά αποφάσεις, όπως:
1.Να υποβληθεί ένα σχέδιο σε επίπεδο Π.Ε. Τρικάλων, από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη
2. Να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων τον ρόλο του συντονιστή
3. Να κατατεθεί έως της 30/1//2015 πρόταση για τις απόψεις – διαβούλευση των Φορέων της Π.Ε. Τρικάλων στο αρμόδιο Υπουργείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης