"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.6 C
Trikala

Στα Τρίκαλα διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών

lafarm

Σχετικά άρθρα

sefaa-met

Κέντρο σπουδών για τον Αθλητισμό και την Ψυχολογία της Άσκησης τα Τρίκαλα, με την πρωτοβουλία της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων. Χθες το απόγευμα συναντήθηκαν σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Τρικκαίων καθηγητές από 10 χώρες της Ευρώπης και 42 διεθνείς φοιτητές από 23 χώρες όλου του κόσμου.
Οι συγκεκριμένοι επισκέπτες  (μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές), μετέχουν το στα Τρίκαλα, το διάστημα 25-29 Ιανουαρίου 2016, στο εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων  του ευρωπαϊκού μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «European Master in Sport & Exercise Psychology». Ετσι, στα Τρίκαλα υφίσταται για ακόμη μια φορά η πολυπολιτισμική διάσταση φοίτησης σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα διεθνούς κύρους.
Εξάλλου, ο Δήμος συνεργάζεται με τη ΣΕΦΑΑ στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος σε θέματα Φυσικής Δραστηριότητας στην πόλη. Ετσι, οι παρουσιάσεις στην εκδήλωση αφορούσαν σε οφέλη, προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές για αποτελεσματική συνεργασία στο χώρο του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας. Μια συνεργασία που θα συνδέει πανεπιστήμια, τοπική αυτοδιοίκηση και αθλητικά σωματεία ή ομοσπονδίες στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αντίστοιχες εμπειρίες σε χώρες της Ευρώπης.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε τους μετέχοντες στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της Σχολής που, σε συνεργασία με τον Δήμο, προωθούν δράσεις για τη βελτίωση και διάχυση των αποτελεσμάτων της άσκησης στους πολίτες. Για τον λόγο αυτόν, παρουσιάστηκαν πτυχές του προγράμματος SPACE που υλοποιείται στον Δήμο, με τη μηχανικό κ. Σούλα Μπράκη να τονίζει τις παρεμβάσεις που γίνονται για τη βιώσιμη κινητικότητα, σε συνδυασμό και με το «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό».
Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, έχει οδηγήσει σε έρευνες και διεθνείς δημοσιεύσεις σε συνεργασία με πολλά διεθνή πανεπιστήμια, έχουν αποφοιτήσει με μεταπτυχιακό δίπλωμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας πάνω από 20 διεθνείς φοιτητές, ενώ 5 απόφοιτοι των Τρικάλων κάνουν διδακτορικές σπουδές με υποτροφίες των πανεπιστημίων σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αγγλίας και Αυστραλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης